NASLEĐE NEUSPEHA: CNN o Mejovoj kao katastrofi Britanije

NASLEĐE NEUSPEHA: CNN o Mejovoj kao katastrofi Britanije

Shutterstock


Bregzit je uništio još jednog britanskog premijera, navodi CNN.

Tri godine nakon što su glasači u Velikoj Britaniji ovlastili svoju vladu da izvuče Britaniju iz Evropske unije, neuspeh je konačno sustigao Terezije Mej. “Dala sam sve od sebe”, rekla je ona na stepenicama Downing Street-a. Ali, kako je priznala, to nije bilo dovoljno.

Kako prenosi CNN, lideri konzervativne partije su godinama podeljeni kada je reč o odnosima Britanije i EU.

“Njen prethodnik, Dejvid Kameron, napustio je funkciju jutro nakon što je 52 odsto Britanaca glasalo za napuštanje EU, nakon svoje pogrešne političke procene. Pod rukovodstvom Mejove, Konzervativna partija je prešla od prirodne partija vlade do klovna politike. Stva koja je gora od toga što ona nije u stanju da vlada, jeste to što je pogrešno rukovanje Bregzitom dovelo do ponižavanja najstarije i najuspešnije političke organizacije u Velikoj Britaniji.”, navodi CNN.

Tereza Mej je podnela ostavku u suzama, ističući da duboko žali zbog toga što nije uspela sa Bregzitom.

Mejovo nasleđe će biti obeleženo neuspehom, javnim poniženjem i katastrofalnim pogrešnim proračunima. Neki od njih su bili van njenih ruku. Neki su bili rezultat loših saveta. Neke su se dogodile zbog nezapamćene političke krize. Ali mnogo toga je bila njena vlastita krivica. Mnoge njene odluke imale su direktan negativan uticaj na njenu sposobnost da vodi zemlju. Problem za Mejovu nije bio samo u tome što je britanska politika bila blokirana duže od tri godine, već što je u više navrata narušavala sopstveni autoritet. 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar