PUTIN POTVRDIO DA SE KANDIDUJE ZA ČETVRTI MANDAT NA IZBORIMA U MARTU 2018: Rekao i kako i opoziciju prozvao da mnogo galame, a malo nude narodu

PUTIN POTVRDIO DA SE KANDIDUJE ZA ČETVRTI MANDAT NA IZBORIMA U MARTU 2018: Rekao i kako i opoziciju prozvao da mnogo galame, a malo nude narodu

(Alexei Druzhinin/Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)


Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je u četvrtak da će učestvovati na predsedničkim izborima, koji su zakazani za mart 2018., ali sa malim iznenađenjem.

On je na godišnjoj konfrenciji za novinare rekao da će na predsedničke izbore izaći, kao nezavisan kandidat, ali se nada da će dobiti i podršku nekih stranaka.

“Ruski politički sistem mora biti kompetitivan, ali opozicija nema jakog protivkandidata jer samo puno viču, a malo toga nude narodu”, istakao je Putin.

Ruski lider zadržao je popularnost u zemlji poslednjih godina, uprkos ekonomskim poteškoćama i rastućoj napetosti sa Zapadom. Prema poslednjim anketama, Putina podržava 80 posto građana Rusije pa se na izborima očekuje njegova uverljiva pobeda.

ZVANIČNO ČETVRTI PUT U TRCI ZA PREDSEDNIKA RUSIJE: Putin objavio kandidaturu na izborima 2018.

Govoreći o prioritetima u budućnosti, Putin je nabrojao infrastrukturu, zdravstvo, obrazovanje, visoku tehnologiju, povećanje produktivnosti rada i plata.

“Političko okruženje, kao i ono privredno, mora biti kompetitivno. Težiću tome da imamo uravnoteženi politički sistem”, rekao je on.

NE PROPUSTITE:

(VIDEO) IZNENADNA POSETA SIRIJI: Ovako je Putin sa ponosom posmatrao pratnju suhoja pred sletanje u rusku avio bazu

(VIDEO) PUTIN U IZNENADNOJ POSETI SIRIJI: Naređeno povlačenje vojske, džihadisti su poraženi

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar