Selaković: Rezolucija 1244 je slamka za koju se Srbija hvata

Selaković: Rezolucija 1244 je slamka za koju se Srbija hvata

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC


Rezolucija 1244 SB UN slamka je za koju se Srbija hvata u borbi za Kosovo i Metohiju, ali daleko od toga da je sve ono što piše u toj rezoluciji za nas sjajno i da nam odgovara, izjavio je danas generalni sekretar predsednika Nikola Selaković.

“Postoje stvari koje nisu izvršene, postoje one koje su izvršene. Koliko se ona poštuje možete da vidite, oni koji su učestvovali u njenom donošenju danas je vrlo aktivno s vremena na vreme i krše”, rekao je Selaković u Beogradu, odgovarajući na pitanje novinara da li je Rezolucija 1244, koja je usvojena na današnji dan pre 20 godina, ostala mrtvo slovo na papiru.

Pročitajte – General koji je potpisao Kumanovski sporazum: Manje je zlo izgubiti deo teritorije nego celu državu. Ceo intervju pročitajte ovde.

Naveo je da se Rezolucija 1244 neretko u našoj javnosti glorifikuje i da o njoj pričaju oni koji je pre toga nisu ni pročitali.

“Rezolucijom 1244 je suspendovan naš suverenitet nad našom južnom pokrajinom, a to je učinjeno nakon 78 dana i noći žestokog NATO bombardovanja naših gradova, sela, infrastrukture, privrede, ubijanja naših građana”, dodao je Selaković.

Povezane vesti – Vučić: Razgraničenje će jednoga dana biti na stolu

On je rekao da se danas, 20 godina nakon donošenja Rezolucije 1244 i završsetka NATO bombardovanja, Srbija i svi njeni organi, počev od predsednika države Aleksandra Vučića, grčevito bore da zaštite pravo svakog Srbina i Srpkinje koji žive na KiM na dostojanstven, miran i normalan život jer je to, dodao je, ono što im je oduzeto.

“Sa druge strane, nismo kao neki pre nas licemerni pa da o tome pričamo na isti način kao da mi živimo na KiM, jer mi tamo ne živimo. Mi živimo u centralnoj Srbiji, Vojvodini…i svakome od nas je život neuporedivo lakši nego svakom našem čoveku koji je ostao na KiM”, rekao je Selaković.

Kako je dodao, Srbija je zato ušla u pregovarački proces – kako bi se zaustavilo stradanje i pogrom i našlo rešenje koje će zadržati srpski narod na KiM.

Povezane vesti – Vučić i Palmer: Samo su pregovori rešenje za Kosovo

On je istakao da je važno što će se danas u Savetu bezbednosti UN voditi rasprava o KiM.

“Svakako da je izuzeto važno da se u najvišem organu UN, pored Generalne skupstine, a to je Savet bezbednosti vodi rasprava o KiM. Veoma je značajan uspeh naše diplomatije da održi kontinuitet održavanja tih rasprava u savetu bezbednosti jer ako se nešto tu ne pominje, ako se o tome ne govori onda se smatra kao da ne postoji u vidu važnog problema za čitavo čovečanstvo i za bezbednost i mir u svetu”, rekao je Selaković.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar