Uncategorized
22.03.2017. 16:46
E.E.

ZAŠTO JE DOBRO JESTI SMRZNUTU RIBU: Uskršnji post kao inspiracija za savršenu liniju i zdrave navike

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

BEOGRAD - Ukoliko vodite računa o ishrani i zdravlju, a nemate mnogo vremena za nabavku i pripremu, Frikom je pripremio bogat izbor sveže smrznute ribe pretežno iz divljeg ulova, koja je već očišćena  i spremna za pripremu. Riba iz divljeg ulova se kreće i hrani u svom prirodnom okruženju, što je čini visoko kvalitetnom. Ona ima manji procenat masti, a veću gustinu mišićnih vlakana i veći procenat vezivnog tkiva u odnosu na gajenu ribu - što joj poboljšava teksturu i ukus mesa.

Smrznuta Frikom riba je sveža, jer se nakon ulova riba smrzava u najkraćem mogućem roku, čime se obezbeđuje očuvanje svih hranjivih i nutritivnih vrednosti, kao što su belančevine i omega 3 masne kiseline koje su značajne za očuvanje zdravlja srca. Vaše je samo da odaberete između oslića, skuše, škarpine, papaline, ili fileta lososa, skuše, oslića i odreska tune i morskog psa i prepustite se kulinarskim čarolijama. O vašem zdravlju možete da brinete u toku cele godine, jer je Frikom smrznuta riba uvek dostupna i sveža.

Zbog visoke biološke vrednosti i lake svarljivosti, smrznuta riba se izdvaja kao namirnica koja je preporučljiva za sve uzraste. Rezultati naučnog istraživanja u Americi pokazali su da redovna konzumacija ribe može smanjiti rizik od infarkta za čak 50 odsto.

Mislite na svoje zdravlje pre i posle posta.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
30.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve