Vesti
02.09.2020. 13:59
Tanjug

ABAZOVIĆ: Ako se nađe pitanje povlačenja priznanja,protiv smo

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Nosilac liste “Crno na bijelo” na izbroima u Crnoj Gori, Dritan Abazović izjavio je da će, ukoliko se u budućoj vladi Crne Gore nađe na dnevnom redu pitanje povlačenja priznanja Kosova, biti protiv toga.

"Naravno da ćemo biti protiv, a mislim da se to pitanje i neće naći na dnevnom redu zato što je to nešto što smo završili, ne treba se vraćati u prošlost", rekao je Abazović u intervjuu za Kurir.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Shutterstock

Dodao je da očekuje čak i da Beograd i Priština u doglednom vremenu nađu zajednički jezik i dogovor, koji bi smirio tenzije i omogućio proces pomirenja.

"Mir nema cenu. Ovde svi žele mir, nikome ovde nije do rata, nego do života, biznisa...", dodaje Abazović.

Lider liste koja odlučuje o budućnoj vladi Crne Gore, na spekulacije da će "teško formirati vlast s Demokratskim frontom i da će se pridružiti DPS-u Mila Ðukanovica", kategoričan je da to toga neće doći.

"Naša platforma je od početka jasna, za nas su glasali ljudi koji žele promene, promene su se desile i mi to nećemo izneveriti. Uprkos stotinama poziva, uprkos hiljadama poruka koje sam primio u prethodnom periodu. Uprkos pozivima iz meunarodne zajednice, pozivima mojih kolega iz regiona, dajem reč da Dritan Abazović i koalicija ''Crno na bijelo'' neće podleći nijednom pritisku", kaže Abazović.

Povezane vesti - ĐUKANOVIĆ: Zakon o slobodi veroispovesti nije bio greška

Upitan koliko će biti teško sastaviti novu vladu, kaže da će biti teško i izazovno, jer se prvi put dešavaju promene, dodajući da se ništa neće desiti preko noći, jer treba doneti prave odluke.

"Cilj je da se razlikujemo po svemu. Da radimo u interesu građana, da ne budemo bahati, da ne budemo rasipnici, da ne budemo posvećeni ličnom interesu, da budemo stručniji, efikasniji. Da budemo pomiriteljski nastrojeni prema svim verskim zajednicama, da budemo drugačiji po svemu", rekao je Abazović.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
22.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve