Vesti
02.09.2020. 13:15
Tanjug

ĐUKANOVIĆ: Zakon o slobodi veroispovesti nije bio greška

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Crne Gore Milo Ðukanović izjavio je da je uveren da Zakon o slobodi veroispovesti nije greška i dodao da kakav god bio odnos nove vlade prema njemu, siguran je da se pitanje crkve u doglednoj budućnosti mora rešiti.

Kaže da se ne može prevideti status pravoslavne crkve u Crnoj Gori, a taj status, navodi, logično želi da uspostavi kontinuitet sa onim statusom koji je pravoslavna crkva imala nekada u nezavisnoj Crnoj Gori.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
TANJUG/ ZORAN MIRKOVIC/bs

"To je bila autokefalna pravoslavna crkva Crne Gore i verujem da je potpuno legitimna intencija crnogorske, verske i političke javnosti da nakon obnove države obnovi one vrednosti koje predstavljaju tradiciju crnogorskog društva", rekao je sinoć Ðukanović za Njuzmaksadria tv.

Povezane vesti - Đukanović je Vučiću nacrtao metu na čelo

Na pitanje da li će nova vlada nastaviti putem sprovođenja u praksu Zakona o slobodi veroispovesti, Ðukanović kaže da vlade dolaze i menjaju se i u skladu sa svojim političkim, nacionalnim i političkim profilom mogu da ignorišu neke činjenice, ali te činjenice, ističe, pre ili kasnije moraju da prevagnu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
2°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve