Vesti
21.01.2024. 21:42
Beta

"Nikola Tesla"

MUP završio proveru na aerodromu, ovo je epilog

Aerodrom Nikola Tesla
Izvor: Ekspres

Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" saopštio je u nedelju uveče da je ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) završilo bezbednosnu proveru terminala i da se normalizacija saobraćaja očekuje u "najkraćem mogućem roku".

"Ministarstvo unutrašnjih poslova je završilo bezbednosnu proveru terminala i svi putnici se vraćaju u zgradu, očekujemo normalizaciju saobraćaja u najkraćem mogućem roku. Izvinjavamo se putnicima zbog neprijatnosti i zahvaljujemo se na razumevanju", saopštio je aerodrom na svojim društvenim mrežama.

MUP je potvrdio da je završio bezbednosnu proveru tranzitne zone aerodroma, gde je došlo do nedozvoljenog mešanja putnika sa različitih destinacija.

Ministarstvo je u saopštenju navelo da se svi putnici vraćaju u tranzitnu zonu uz bezbednosni pregled koji obavlja osoblje operatera aerodroma "Nikola Tesla".

"Pasoška kontrola novih putnika je normalizovana, a policijski službenici Uprave granične policije preduzimaju sve poslove i zadatke iz svoje nadležnosti, kako bi sprečili zadržavanje na izlazu iz zemlje", dodaje se u saopštenju.

MUP je ranije saopštio da je do obustave rada pasoške kontrole prilikom izlaska iz Srbije došlo zbog mešanja putnika u tranzitnoj zoni, dok se ne provere svi putnici iz Skoplja koji su greškom operatera aerodroma završili u toj zoni.

Kompanija "Er Srbija" saopštila je da je, usled vanrednog pregleda MUP-a, moguće da će doći do kašnjenja letova tokom večeri i jutra.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Problemi na beogradskom aerodromu: Šta je uzrok odlaganja i kašnjenja letova
Nikola Tesla aerodrom

"Nikola Tesla"

12.01.2024. 10:35

Problemi na beogradskom aerodromu: Šta je uzrok odlaganja i kašnjenja letova

Civilno vazduhoplovstvo Srbije je saopštilo da je na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu sprovedena interna kontrola zbog učestalih odlaganja i kašnjenja letova kako bi se avio-saobraćaj ponovo odvijao nesmetano.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve