Vesti
11.06.2020. 14:30
R. E. / RTS

"AKO BUDE POTREBNO" Tiodorović: Nove mere će se uvoditi lokalno

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Najveći broj novoobolelih od kovida 19, više od polovine tokom prethodna dva dana je iz Beograda. Na drugom mestu, sa znatno manjim brojem novih slučajeva je Niš.

Epidemiolog Branislavo Tiodorović rekao je za RTS rekao je da se situacija u Srbiji razlikuje od mesta i da ako bude bilo potrebe za novim merama, one će se lokalno određivati i uvoditi.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ nr

S obzirom da je virus je još uvek tu, ne možemo govoriti da je epidemija otišla, rekao je Tiodorović i epidemiološku situaciju ocenio na granici između nesigurne i povoljne pod kontrolom zbog novih žarišta kao što su Novi Pazar Tutin, Vranje.

Povezane vesti -  TIODOROVIĆ: Ne bih voleo da budemo pokusni kunići za vakcinu

"Mi imamo sada ono što smo znali, da će studenti doći u Beograd, Novi Sad, Kragujevac, Niš. To je jedna situacija koja je očekivana i mi se moramo vratiti ozbiljnosti, da sprovodimo mere", upozorio je Tiodorović koji je i član Kriznog štaba.

Ponovio je da maske moraju ostati obavezne u zatvorenom prostoru, da na otvorenom moramo biti na određenom rastojanju i pre svega moramo paziti na starije, na osetljive osobe, kao i na zdravstvene radnike.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ bs

Istakao je da opasnost uvek postoji tamo gde se ne sprovode mere i gde se ne poštuje odnos prema svom zdravlju i zdravlju drugih.

"Pozivam naše građane, naše ljude da sprovode sve mere", rekao je Tiodorvić i dodao da nije dobro objavljivati imena obolelih sportista i poznatih ličnosti, jer to može ugroziti njihov integritet.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
21.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve