Vesti
06.05.2023. 16:15
R.E./RTS

Dejan Đurđević

"Ako do 8. juna odnesete nelegalno oružje niko vas neće pitati odakle vam"

Oružje
Izvor: Shutterstock

Profesor Pravnog fakulteta BU dr Dejan Đurđević rekao je za RTS da jedna od mera koje su usvojene, a koja će biti objavljena u Službenom glasniku, predviđa da će svi građani moći da nelegalne komade oružja i eksplozivnih naprava predaju MUP-u od 8. maja do 8. juna.

Članovi Vlade usvojili su u petak mere koje je prethodno objavio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, a koje su predložene nakon zločina u Mladenovcu.

Jedna od mera koje bi trebalo da dovedu do smanjenja broja nelegalnog oružja u posedu građana Srbije je i mogućnost da se preda bez posledice.

"Ako do 8. juna odnesete nelegalno oružje niko vas neće pitati odakle vam, nećete odgovarati jer ste ga neovlašćeno držali i nosili, ali ako ne iskoristite tu mogućnost, biće drakonske kazne – uslovne kazne neće biti", rekao je profesor dr Dejan Đurđević u specijalnoj emisiji RTS-a.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vlada Srbije donela nove odluke posle tragedije u Beogradu
oružje, meci, pištolji

Hitna reakcija

04.05.2023. 16:54

Vlada Srbije donela nove odluke posle tragedije u Beogradu

Vlada Srbije donela je na sednici odluke dan posle tragedije u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", u kojoj je učenik sedmog razreda ubio devet ljudi, a sedam povredio.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
06.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve