Vesti
11.01.2022. 19:05

Hitno zbrinjavanje

Ako vidite beskućnika, obavestite policiju

Beskućnik
Izvor: Shutterstock

Sekretarijat za socijalnu zaštitu saopštio je u utorak da je dao nalog svim ustanovama socijalne zaštite da uvedu dežurstva 24 sata i organizuju hitna zbrinjavanja ugoženih građana usled hladnog vremena.

Kako se navodi, u svim Odeljenjima Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu, u toku i van radnog vremena, obezbeđeno je dežurstvo stručnih radnika koji su u pripravnosti 24 sata za potrebe neodložnih intervencija.

Stručne službe Centra pojačale su rad na terenu zbog zbrinjavanja dece i odraslih u prihvatilište za lica koja se zateknu u stanju socijalne potrebe.

U saopštenju navode da se svakodnevno obilaze mesta za koje postoji pretpostavka da se mogu zateći beskućnici i pozivaju građane da ukoliko ih primete, da o tome obaveste policiju, komunalnu miliciju ili centar za socijalni rad.

Takođe, navodi se da je u cilju zaštite interesa korisnika, pojačana redovna saradnja sa PU za Grad Beograd, Komunalnom milicijom, zdravstvenim organizacijama, Gerontološkim centrom, Crvenim krstom, Prihvatilištem za odrasla i stara lica, Prihvatilištem za decu Beograda i Centrom za zaštitu odojčadi, dece i omladine.

Gradska sekretarka Nataša Stanisavljević rekla je da će svaka osoba koja se iz različitih razloga zatekne na ulici u stanju hitne socijalne potrebe, biti adekvatno zbrinuta i biće joj obezbeđen smeštaj, hrana, odeća i odgovarajuća nega.

"Grad Beograd je spreman za predstojeći hladan talas, nikog nećemo ostaviti na ulici i svi zajedno moramo da pomognemo onima kojima je naša podrška najpotrebnija", navela je Stanisavljević.
 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Stižu nam ledeni dani
led, sneg, zima

Vremenska prognoza

10.01.2022. 18:05

Stižu nam ledeni dani

Prestanak snežnih padavina očekuje se u utorak krajem dana, kaže meteorolog Slobodan Sovilj i dodaje da se sredinom nedelje očekuju umereni i jaki jutarnji mrazevi.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
3°C
02.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve