Vesti
19.12.2022. 21:10
Beta

Aleksandar Šapić

Evo da li će od 1. januara biti kontrolora u svakom vozilu GSP 

gsp.png

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić demantovao je medijske navode da će od 1. januara biti uvedene novine u gradskom prevozu, koje podrazumevaju kontrolore u svakom vozilu i ulaz isključivo na prednja vrata.

Šapić je kazao da se radi na tome, ali da je najpre neophodno da bude podignut kvalitet prevoza u Beogradu.

"To sigurno neće biti uvedeno od 1. januara. Već sam rekao da mora da prođe određeni period i da podignemo kvalitet prevoza. Kako građani da ulaze na jedna a izlaze na druga vrata ako ne mogu da se pomere u vozilu? Nemam više snage da reagujem na takve budalaštine", rekao je Šapić na konferenciji za novinare u Skupštini grada.

Ocenio je da trenutno "nije realno" da u svakom vozilu GSP budu kontrolori.

"Krenuli smo da pomeramo validatore jer se spremamo polako. Napisaćemo gde je ulaz a gde je izlaz, ali prvo moramo da stvorimo uslove. To će da potraje, idemo u tom pravcu, ali i da paralelno podižemo kvalitet prevoza. Prevoz mora da se plaća, ali da građani znaju šta plaćaju", rekao je gradonačelnik.

Šapić je kazao i da su novi autobusi pušteni u saobraćaj, ali i da novi vozači nisu zapošljavani, jer je, kako je rekao, bilo dovoljno vozača u GSP.

"Za sada nemamo problem sa vozačima. Naša ideja je da ih zadržimo da ne odlaze u inostranstvo tako što ćemo im povećati primanja. Mislim da će to od nove godine da bude značajno drugačije", rekao je gradonačelnik.

On je kazao da je u toku raskid ugovora sa kompanijom Kentkart o naplati karata u gradskom prevozu.

"Komplikovano je raskinuti ugovor koji je potpisan na 13 godina, ali će biti raskinut, samo moramo da budemo potpuno čisti. Uradićemo i racionalizaciju unutar GSP, preuzećemo kontrolore iz Kentkarta", kazao je Šapić i dodao da dok BusPlus nije "ušao na tržište" i preuzeo naplatu karata, naplata je bila oko 40 odsto, a danas je, po njegovim rečima, oko 20 odsto.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šapić: "Autobusi više neće izgledati kao Mikijev Zabavnik"
autobus

Beograd

02.10.2022. 17:20

Šapić: "Autobusi više neće izgledati kao Mikijev Zabavnik"

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da je javni prevoz "rak rana" Beograda i da želi da uđe u rešavanje krucijanih problema, ocenivši da će sami građani početi da redovnije plaćaju karte kad vide da je poboljšan.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
7°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve