Vesti
20.06.2023. 18:05
Beta

Gradonačelnik Beograda

Šapić: "Sve ide svojim tokom... Puno je urađeno..."

1
Izvor: BETAPHOTO / AMIR HAMZAGIC

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da je usvojen prvi rebalans budžeta, i da će verovatno drugi uslediti u septembru, kako bi se što bolje iskoristila obezbeđena novčana sredstva.

"Tako postupaju velike i uspešne kompanije, rade više preseka tokom godine kako bi bile efikasnije", rekao je Šapić na konferenciji za novinare u zgradi Narodne skupštine.

Odbornici u Skupštini grada Beograda većinom su usvojili rebalans budžeta za 2023. godinu, koji će, kako je ranije najavljeno, biti uvećan za 2,4 odsto.

Šapić je precizirao da su rebalansom budžeta predviđena sredstva za dve nove stavke u okviru socijalnih mera.

Kako je naveo, na jesen će predškolska deca imati besplatno učenje engleskog jezika, a u svim prostorijama gde borave deca u vrtićima, osnovnim i srednjim školama biće postavljeni prečišćivači vazduha.

Šapić je rekao da je to bila i inicijativa pokreta Ne davimo Beograd, od pre nešto više od godinu dana.

"Sve ide svojim tokom. Puno je urađeno, vidi se to i na ulicama kako se odvijaju radovi", kazao je Šapić govoreći o dosadašnjim rezultatima njegovog jednogodišnjeg rada na funkciji gradonačelnika Beograda.
 

On je rekao da se ponašao odgovorno i da nije odustao ni od jedne stvari koju je najavio od izbora za gradonačelnika, "niti će odustati".

Prema njegovim rečima, čitav sistem javnog prevoza biće zaokružen i daleko bolji od prethodnog.

"Još nisam bio ni postavljen za gradonačelnika a krenule su najave o novim izborima, pa vidite kako je raditi u toj atmosferi", rekao je Šapić.
 

Govoreći o kritičarima njegove vlasti, Šapić je rekao da bi takvi i "kada bi videli da hoda po vodi rekli da on u stvari ne ume da pliva".

Na pitanje da li će sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranom Vesićem obići naselje Junkovac u opštini Lazarevac koje je pogođeno poplavama, on je odgovorio da sa Vesićem "sigurno neće ništa obići".

Dodao je da će obići Junkovac sa predsednikom opštine Lazarevac, ali bez kamera.

Odbornici Beograda su većinom glasova usvojili i završni budžet grada za 2022. godinu, kao i izmenu odluke o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova grada i gradskih opština i određivanju prihoda koji im pripadaju za 2023. godinu.

Usvojena su i rešenja o davanju saglasnosti na program poslovanja Sortskog centra Novi Beograd, Gradskog centra za fizičku kulturu i više javnih komunalnih preduzeća.

Odbornici su izglasali i saglasnost zaduživanja JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" kod Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za rekonstrukciju pogona za preradu vode "Jezero", i izgradnju tri nova objekta za preradu otpadne i tehnološke vode iz proizvodnih pogona "Makiš" i preradu mulja.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve