Vesti
02.12.2022. 10:18
Beta

O izboru Rašića

Vučić: "To što je uradio teroristički ološ Aljbin Kurti je za svaku osudu"

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je to što je uradio "teroristički ološ Aljbin Kurti" imenovanjem Nenada Rašića za ministra za zajednicu i povratak zaslužilo svaku osudu i da je EU pokazala "bedni antisrpski" odnos koji ima sa Srbijom.

"Izbor Rašića, čoveka koji je dobio manje od jedan odsto, kao i Rada Trajković, koja je bila na njegovoj listi, pokazuje da oni žele progon, proterivanje i nestanak Srba na KiM. Taj teroristički ološ Kurti je trebalo da dobije zasluženu osudu Evropske unije. Naravno nije je dobio... Ne samo da su prekršili norme Briselskog sporazuma, me]unarodnog javnog prava i sve demokratske norme", rekao je Vučić za TV Pink.

On je rekao da ne postoji "gori ološ" od Rašića i Rade Trajković, koja je imenovana za njegovu savetnicu, i da njih dvoje nemaju ničije poverenje u Srbiji, ali da imaju očigledno  poverenje Aljbina Kurtija i "zapadnih agentura".

"Misle da će time da nas uplaše. Možete da uništite predsednika Srbije, da organizujete proteste u Srbiji, da me ubijete. Ali za mene su Kosovo i Mertohija najveća srpska svetinja, za mene je Srbija svetinja... neću vam je predati u ruke. I zato niko iz Srbije neće biti u Tirani", rekao je on.

Predsednik je Kurtiju poručio da "vodi računa" da ne povredi nijednog Srbina, jer će Srbi znati da odgovore.

"A vi iz Evrope, sram vas bilo, a to je sitnica u odnosu na ono što želim da vam kažem", kazao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić o preporukama EP, Kosovu i Rusiji...
1

Odluke

24.11.2022. 11:27

Vučić o preporukama EP, Kosovu i Rusiji...

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija nastaviti da sluša šta joj govore iz Evropskog parlamenta, ali da će donositi odluke u skladu sa svojim interesima.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve