Vesti
10.11.2023. 22:35
Beta

Sastanak u Parizu

Vučić otkrio o čemu je pričao sa Makronom

vucic makron EPA 10.11.2023.
Izvor: AFP POOL / LUDOVIC MARIN / POOL

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Parizu da je u petak uveče sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom imao važan i sadržajan susret.

Posle sastanka u Jelisejskoj palati, Vučić je na Instagramu napisao da je sa Makronom, koga je nazvao prijateljem, razgovarao o bilateralnim odnosima, evropskom putu Srbije, nastavku dijaloga Beograda i Prištine, ekonomskim i drugim važnim regionalnim i globalnim temama.

Vučić, koji je učestvovao na Pariskom mirovnom forumu, rekao je večeras za televiziju Hepi da se nada "skoroj poseti" Makrona Srbiji.

On je prethodno za RTS kazao da su razgovori sa Makronom uvek "trezveni", da zna da francuski predsednik neće promeniti stav o Kosovu, ali i da zna šta je to što Srbija neće da promeni.

"Gledamo kako da napravimo neke stvari koje su dobre za očuvanje mira i stabilnosti koje ne štete našim vitalnim nacionalnim interesima, a takođe pogoduju i Francuskoj koja ne želi novo žarište", naveo je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić o Vulinovoj ostavci: "Razumem ga, ali nije otišla njegova glava"
1

Upražnjeno mesto šefa BIA

03.11.2023. 21:20

Vučić o Vulinovoj ostavci: "Razumem ga, ali nije otišla njegova glava"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da razume reakciju Aleksandra Vulina i pismo uz ostavku na mesto šefa BIA, ali da svakako nije "otišla Vulinova glava" i da će saradnja sa njim biti nastavljena.
Close
Vremenska prognoza
light rain
14°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve