Vesti
10.11.2023. 09:36
12:21
Beta

Predsednik Srbije

Pariski forum, Vučić razgovarao sa Makronom, Milatovićem...

Aleksandar  Vučić
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je na marginama Pariskog mirovnog foruma sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

Vučić je na Instagramu objavio fotografije i snimke razgovora sa predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem, srpskim članom Predsedništva BiH Željkom Cvijanović i sa makedonskim premijerom Dimitrom Kovačevskim.

"Susreti i dobri razgovori na mirovnom forumu", napisao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se i sa premijerom Belgije Aleksandrom de Kroom na marginama Pariskog mirovnog foruma.

"Dobar razgovor sa Aleksandrom de Kroom o jačanju bilateralnih odnosa Srbije i Belgije, kao i o ubrzanju procesa evrointegracija Srbije, imajući u vidu da ta zemlja preuzima predsedavanje Savetom EU od 1. januara 2024. godine", napisao je on.

Vučić je stigao u palatu Bronjar, gde se održava šesti Pariski mirovni forum, koji će trajati dva dana, a u sklopu proslave Dana primirja u Prvom svetskom ratu.

Ovogodišnje, šesto izdanje pod nazivom "Traženje zajedničkog osnova u svetu suparništva", okuplja u palati Bronjar predstavnike međunarodnih organizacija i lidere država.

Forum je otvaren sesijom "Pariski pakt za ljude i planetu", a uvodno obraćanje ima predsednik Francuske Emanuel Makron.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
15°C
12.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve