Vesti
20.06.2023. 14:52
Beta

Aleksandar Vučić

"Neću da idem na razgovor sa Kurtijem"

Aleksandar Vučić
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da neće da ide u Brisel na sastanak sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem za kojeg je naveo da ga ne zanima da razgovara, već samo da drži monoge.

"Neću, sve dok ne bude pušten svaki uhapšeni Srbin, dok se ne povuku lažni gradonačelnici sa severa Kosova, dok se ne povuče njihova specijalna policija i ne prestanu da hapse Srbe svaki dan. A onda ćemo da razgovaramo o tome kako da se na najbrži način, u skladu sa onim što je potpisano, formira Zajednica srpskih opština, hoćete - hoćete, nećete - samnom ste završili", rekao je Vučić, posle prve sednice Strateškog saveta za saradnju Srbije i Mađarske u Subotici.
 

"Ionako vidim da se dobro trudite da izaberete nekog drugog u Srbiji ko će sve da da na tacni, e lepo, izaberite nekog drugog u Srbiji, ali moraćete na izborima, a ne na ulici da vam ja dam sve, na tacni, jer ja ne dam", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da neće da pristaje na "taktiku spržene zemlje i svršenog čina".

On je rekao da "svaki put Kurti uradi pet zločinačkih činova a onda kažu nateraćemo ga da vrati jedan unazad, i ti Vučiću vrati jedan nazad, pa šta ja da vratim kad nisam ništa uradio".

Portparol EU Petar Stano rekao je ranije da EU očekuje "opipljive korake" vlasti u Prištini i Beogradu za smanjivanje zaoštravanja na Kosovu i dolazak čelnika dve strane na "krizni sastanak" u Brisel.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Orban zamolio Vučića da pusti kosovske policajce
Viktor Orban

Premijer Mađarske

20.06.2023. 14:26

Orban zamolio Vučića da pusti kosovske policajce

Premijer Mađarske Viktor Orban na konferenciji za medije na Paliću pozvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da trojica privedenih kosovskih policajaca budu oslobođena.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve