Vesti
24.12.2023. 20:47
Beta

Predsednik Srbije

Vučić: "Nikakva revolucija nije u toku"

1
Izvor: BETAPHOTO / EMIL VAS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da građani ne treba da brinu jer se u Beogradu ne odvija nikakva revolucija i da će država umeti da uhapsi i privede pravdi sve izgrednike ispred Skupštine grada.

"Scene su dramatične, jer mi nismo navikli da nam neko lomi prozore i kući. Ali nikakva revolucija nije u toku i ništa od toga im neće poći za rukom. Trudimo se da laganom reakcijom ne povredimo nekog od slučajnih demonstranata", rekao je Vučić u vanrednom obraćanju preko televizije Pink.

On je dodao da je stiglo "hiljade poziva" iz svih delova Srbije od građana koji hoće da dođu u Beograd i da ga brane, ali da ih je on zamolio da to ne čine jer je država dovoljno snažna da odgovori.

"Oni koji su se zaklinjali u borbu protiv nasilja pokazali su da im je nasilje jedini način borbe i da bi da ruše naše gradove", rekao je on.

Vučić je rekao da su takva upozorenja stizala i od "inostranog faktora".

"Hvala onim stranim službama koje su jasno stavile do znanja da znaju šta se sprema i našim službama o tome davali informacije", rekao je on.

Vučić je kazao da se na skupu koji je po njegovim rečima, pompezno najavljivan kao najveći, okupilo 2.490 ljudi a da ih trenutno sa onima koji pokušavaju da provale u Skupštinu Beograda ima "1.195". 

"Država je dovoljno jaka da odbrani demokratiju, da odbrani izbornu volju građana, da odbrani Beograd i Srbiju. Izgrednici i siledžije biće uhapšeni a posle će nadležne institucije reagovati u skladu s Ustavom i zakonima. Uvek ćemo se tako i ubuduće ponašati", rekao je Vučić.
 

On je dodao da su u regionu "počeli da slave" i govore o "uspešnoj revoluciji koja je u toku u Beogradu" što po njegovim rečima, pokazuje da večerašnja dešavanja u glavnom gradu Srbije "nisu samo proizvod unutrašnje pameti i nepameti već mnogo ozbiljnijih geopolitičkih okolnosti u kojima pokušavaju da uruše samostalnost, nezavisnost i suverenost Srbije". 

"Sačuvaćemo slobodu Srbije jer je to najviša vrednost. Sačuvaćemo samostalnost, nezavisnost i suverenost Srbije. Odbranićemo Srbiju samo molim građane da sačuvamo mir. Budite spokojna, država je sigurna i nećemo im dati da je unište. Našu kuću ćemo sačuvati, živela Srbija, živela sloboda", kazao je Vučić. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Protest u Beogradu: Incidenti, hapšenja... (FOTO)
1

Počelo ispred RIK-a

24.12.2023. 19:44

Protest u Beogradu: Incidenti, hapšenja... (FOTO)

Protest opozicije okupljene oko koalicije "Srbija protiv nasilja", koji je počeo u nedelju uveče ispred zgrade RIK-a u Beogradu, a nastavio se se ispred gradske skupštine Grada, završen je.

Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve