Vesti
19.09.2023. 19:52
Beta

"O sankcijama Rusiji"

Vučić: "Evropski zvaničnici će mi držati pridike, ali..."

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Njujorku da će mu evropski zvaničnici "držati predavanje" tokom sastanaka na sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija jer Srbija nije uvela sankcije Rusiji zbog invazije na Ukrajinu.

"Evropski zvaničnici će da mi drže pridike, pa i svi ostali kako to i priliči. Pažljivo ću da ih saslušam i da kažem lepo što ste mi održali predavanje, Srbiju kao predsednik vodim ja i dok mi mislimo da možemo da izdržimo te pridike mi ćemo da vodimo ovakvu politiku", rekao je Vučić novinarima u Njujorku gde prisustvuje Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

Dodao je da kad bude shvatio da više ne može, neće voditi takvu politiku, ali da Srbija već godinu i sedam meseci vodi politiku odgovornosti, poštena je, odgovorna i fer.

Vučić će se u Njujorku sastati na ručku sa predsednicima Zapadnog Balkana, a zatim i sa kineskim potpredsednikom Hangom Žengom.

"Imaćemo još važnih bilateralnih sastanaka sa svima koji na bilo koji način u budućnosti mogu da utiču kako u smislu investicija, tako i u smislu političkih i regionalnih pitanja važnih za Srbiju", rekao je.

Ponovio je da se sastao sa kancelarom Nemačke i predsednikom Turske, kao i da je sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom vodio "dug i veoma odgovoran razgovor, možda i najduži razgovor je bio sa njim".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić o naoružavanju VS: "Suštinski menja poziciju Srbije"
Vojska

Predsednik Srbije

15.09.2023. 17:24

Vučić o naoružavanju VS: "Suštinski menja poziciju Srbije"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da bi u naoružanje Vojske Srbije (VS) trebalo stignu nova sredstva koja kako je ocenio, suštinski menjaju poziciju zemlje.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve