Vesti
19.09.2023. 09:45
Beta

UN

Vučić i Šolc se sreli u Njujorku

Aleksandar Vučić
Izvor: EPA / Georgi Licovski

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je u Njujorku prijemu koji je priredio kancelar Nemačke Olaf Šolc povodom 50. godišnjice članstva Nemačke u UN.

"Srdačan susret sa kancelarom Olafom Šolcom. Iskoristili smo priliku da razmenimo mišljenja o aktuelnoj geopolitičkoj situaciji, ulozi i značaju UN u današnjem svetu, ali i o doprinosu koji mi, kao zemlje članice, možemo da damo u rešavanju postojećih globalnih izazova", objavio je Vučić na Instagramu dodajući da je ponovio poziv Šolcu da poseti Srbiju.

Vučić se na marginama Generalne skupštine UN susreo i sa predsednicama Češke i Slovenije, Katalin Novak i Natašom Pirc Musar, predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem, bugarskim predsednikom Rumenom Radevom. 

"Okupili smo se u Njujorku na zasedanju Generalne skupštine UN kako bismorazmenili mišljenja o najvažnijim pitanjima današnjice i mogućim rešenjima za neke od gorućih problema. Ovo je, takođe, izuzetna prilika da se i glas svih nas sa Zapadnog Balkana čuje jače i bolje. Očekujem veliki broj sastanaka sa kolegama sa svih kontinenata, sa kojima ću razgovarati o jačanju saradnje, obnavljanju nekih starih, tradicionalnih partnerstava i građenju novih", naveo je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić: "Prosečna plata biće 960, penzija 390 evra"
dinari, novac, pare, novčanik

Do kraja 2024.

17.09.2023. 22:21

Vučić: "Prosečna plata biće 960, penzija 390 evra"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je u septembru plata povećana za čak 214.000 ljudi - prosvetnim radnicima, medicinskim sestrama in negovateljicama za 5,5 odsto.
Close
Vremenska prognoza
light rain
15°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve