Vesti
06.07.2022. 13:59
Beta

Evropski parlament

Aleksandar Vučić o usvojenim rezolucijama EP

2
Izvor: BETAPHOTO / AMIR HAMZAGIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je zadovoljan zbog toga što Evropski parlament (EP) nije prihvatio predlog da se prekinu pregovori o pristupanju sa Srbijom zbog stava o ratu u Ukrajini, ali da će zvanični Beograd i dalje nastaviti da se ponaša u skladu sa interesima države.

"Bilo je pokušaja pojedinih poslanika u EP da se izglasa prekid pregovora sa Srbijom. Nama je drago što to nije izglasano, jer bi bilo pogrešno, i hvala većini u EP koja to nije prihvatila... Ali ja sam jednom rekao - svako neka radi svoj posao. Ako misle da treba nekoga da molimo za nešto - nećemo", rekao je Vučić novinarima u Ivanjici.

On je rekao da je veoma važno da Srbija bude na evropskom putu ali da je takodje važno da ima slobodu i pravo da razmišlja o svojim interesima.

Vučić je rekao da mu je sve teže da razgovara sa mnogim ljudima na svetskoj političkoj sceni jer mnogi od njih smatraju da su u ratu i da nema razgovora čak ni o nekim očiglednim stvarima.

Predsednik Srbije je negirao medijske navode da je dogovoren njegov susret sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem u Briselu, iako je dodao da Srbija ne beži od dijaloga, jer želi mir i razvoj, a ne sukobe.

Upitan da prokomentariše video obraćanje Milana Radojičića iz Leposavića, Vučić je rekao da ga ne zanima kako je ta njegova poruka primljena i da smatra da on ima pravo da boravi ili živi gde god želi.

"A gde bi trebalo da bude Radojičić koji je sa Kosova? Ili biste od nas voleli da naredimo ljudima da se povuku sa severa Kosova u centralni deo Srbije? Gde je Radojičić, na Kosovu ili ne, to je njegova privatna stvar. Nema veze sa državom niti je imalo. Jel hoćete da ga proterate? Je l' to smisao i vaša ideja?", upitao je Vučić.

On se usprotivio tome što pojedini mediji Radojičića nazivaju "kontroverznim biznismenom".

"Radojičić se javio iz Leposavića, da se vratio i da će biti tu. Pitajte njega kakvu je poruku hteo da pošalje i kako je ta poruka primljena. On se slikao u Leposaviću jer živi na Kosovu. Ima pravo da živi gde hoće", rekao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
16.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve