Vesti
27.05.2023. 13:34
R. E.

Izborna skupština

Evo koga je Vučić predložio za svog naslednika na čelu SNS

1
Izvor: Beta/ AP / Darko Vojinovic

U Kragujevcu se održava Izborna skupština Srpske napredne stranke, na kojoj je predsednik Aleksandar Vučić zvanično obavestio rukovodstvo da se povlači sa čela i predložio svog naslednika.

Aleksandar Vučić predložio je za svog naslednika Miloša Vučevića, aktuelnog ministra odbrane.

"Znam koliko voli stranku", rekao je Vučić za Vučevića i naglasio da ga zna kao čoveka odanog SNS, čoveka iz dobre porodice, ali i posvećenog ideji samostalne nezavisne i prosperitetne Srbije.

"Verujem da će uz našu podršku moći da da jos više", rekao je Vučić.

Na početku vanredne Skupštine SNS u Kragujevcu, Vučić je rekao da stranku nikada neće da napusti ali da je vreme da napusti njeno čelo.

"Suviše volim ovu stranku. Ova stranka je, uz moju decu, moj život. Ovu stranku nikada dok sam živ neću da napustim. Hvala vam za ovih 11 godina najponosniji sam što sam vodio SNS, sve vas mnogo volim", rekao je Vučić.

Naglasio je da misli da je sada potreban nešto drugačij pristup objedinjavanja većeg broja snaga onih koji hoće da se izbore za pobedu rodoljubive Srbije, uspešne Srbije koja će birinutu o svojim građanima, za zemlju koja neće tražiti razloge za podele već ujedinjavanje i zajedništvo.

Dodao je da to što stranku prepušta nasledniku ne znači da neće zajedno sa njima nastaviti da gradi i radi.

"Od vas neću nigde da idem, vama se ponosim i ne mogu da kažem koliko sam ponosan što sam sve ove godine vodio najbolju stranku u zemlji", dodao je Vučić, koji je ranije najavio da će zamoliti SNS da bude stožer novog Narodnog pokreta za državu.

Dodao je da će Vučević, konsultujući se sa svima, doneti odluku o rukovodstvu, predsedništvu ...

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ostavka, rekonstrukcija, izbori... ili ništa
Aleksandar Vučić

SNS

17.05.2023. 15:15

Ostavka, rekonstrukcija, izbori... ili ništa

Može da bude, ne mora da znači. Tako bi ukratko moglo da se opiše ono što čelnici Srpske napredne stranke govore uoči, kako ga neki najavljuju, maltene sudbinskog 27. maja. Za taj dan najavljena je vanredna skupština SNS-a.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve