Vesti
05.11.2023. 21:52
Beta

Doskorašnji direktor BIA

Vulin o ostavci: "Odluku sam doneo samostalno"

Aleksandar Vuli, ATA IMAGES, 5.11.2023.
Izvor: ATAIMAGES / Milos Tesic

Doskorašnji direktor BIA Aleksandar Vulin izjavio da je od imenovanja na tu funkciju bilo pritisaka da bude smenjen, da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odolevao pritiscima, te da je na kraju odluku o ostavci doneo sam.

On je na televizji Pink rekao da je sa Vučićem razgovarao o svim pritiscima i pretnjama, da mu je Vučić prepustio odluku, a da je on podneo ostavku jer je smatrao da nema pravo "da žrtvuje Srbiju" zbog svog opstanka na funkciji.

Vulin je rekao da se stranci mešaju u unutrašnju politiku Srbije jer prete sankcijama Srbiji ako nastavi da vodi samostalnu politiku.

"Predsednik Vučić i ja ne mislimo isto o svemu, ali da Srbija mora da bude suverena, neutralna i da mora da sačuva dobre odnose sa Rusijom i Kinom i da sačuva Republiku Srpsku, u tome se slažemo. Ja ne menjam svoje stavove, ja sam bio za 'Srpski svet' i pre deset godina", rekao je Vulin i dodao da je oduvek bio evroskeptik i bio protiv Nato pakta.

Odbacio je optužbe da je "ruski čovek", da nije nosio nikakve podatke Rusiji protiv ruskih opozicionara i da ga to optužuju oni koji "ne izlaze iz američke ambasade".

Vulin je istakao da godinu dana na toj funkciji nije smeo da nastupa u javnosti, te da će ga "oni koji su tražili njegovu smenu sada čuti".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

SAD uvele sankcije Aleksandru Vulinu
1

Direktor BIA

11.07.2023. 18:14

SAD uvele sankcije Aleksandru Vulinu

Ministarstvo finansija SAD saopštilo je danas da je sankcionisalo direktora Bezbednosno-informativne agencije Srbije Aleksandra Vulina jer ga sumnjiči za umešanost u kriminalne radnje.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve