Vesti
18.02.2024. 12:17
R.E.

Aleksandar Vučić

"U ovom trenutku mi imamo većinu za Beograd"

Aleksandar Vučić
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

U ovom trenutku mi imamo većinu za Beograd, koja je više nego legalna čak i legitimna, rekao je predsednik Aleksandar Vučić uoči sutrašnje konstitutivne sednice Skupštine Beograda.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da lista "Aleksandar Vučić - Beograd ne sme da stane" može da formira većinu u Skupštini Beograda, ali da će sačekati 2. ili 3. mart da vidi da li će ona i biti formirana.

"U ovom trenutku mi imamo većinu za Beograd, koja je više nego legalna, čak i legitimna, ali to nije apsolutni legitimitet. Ja ne želim da mi budemo lopovi koji kradu biračku volju, kao što su drugi ukrali 2008. godine. Suština je, bolje je da nemamo vlast nego da bude i najmanja sumnja da je ukradena", naglasio je Vučić za TV Prva.

Kaže da misli da je fer da se predsednik tako ponaša.

"Sačekaćemo do drugog, trećem marta da vidimo da li imamo većinu, ako ne idemo na nove izbore", rekao je Vučić.
 

Kaže da je o tome razgovarao sa Milošem Vučevićem, Anom Vrnabić i Aleksandrom Šapićem, a da je želeo da razgovaram i sa Nestorovićem, ali da oni ne žele da razgovaraju.

"Mislim da se ne ponašaju odgovorno, ali to je njihov izbor. To vam je partijsko-lična kalkulacija, imaćemo još 2-3 meseca kampanje i isto toliko do konstituisanja. A šta ćemo ako budemo opet imali isto, jel to racionalno. To nema nikakvog smisla. Evo uzmimo da prođu bolje, moje potanje je kakve to veze ima sa građanima, šta ste uradili za njih", upitao je Vučić.
 

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
20.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve