Vesti
07.06.2019. 11:41
R. E. / Tanjug

Ambasada SAD: Dačić da razmisli o potezima; Dačić: Ima jedna Frenklinova poruka...

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ambasada SAD u Beogradu reagovala je na postupak ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, koji se priključio internet izazovu i na novčanici od 100 američkih dolara ćirilicom ispisao "Kosovo je Srbija" i potom se potpisao.

"Umesto što uništava novčanicu sa likom velikog američkog naučnika i državnika Bendžamina Frenklina, ministar Dačić bi možda mogao da razmisli o njegovoj izjavi: "Budi u ratu sa svojim porocima, u miru sa svojim susedima", navodi se u odgovoru Ambasade SAD u Beogradu za RSE.
ivica dacic
Dačić je ranije za medije objasnio da novac nije bio njegov, kao i da ova akcija nema veze sa SAD i da bi reči "Kosovo je Srbija" napisao na novčanici svake zemlje koja tvrdi suprotno.

Međutim, nakon oštre reakcije ambasade SAD šef diplomatije za Sputnjik izjavio je da porukom "Kosovo je Srbija" nije uništio novčanicu od sto dolara niti uvredio Bendžamina Frenklina, čiji se lik na njoj nalazi, već da je postupio u skladu sa suštinskom idejom tog američkog državnika, koji je imao i mudru poruku da "onaj ko ima strpljenja može imati šta hoće".

 "Srbija će se uvek boriti protiv svake poročne i lažne narko države i uvek ćemo težiti miru sa svim susedima. Srbija samo nikad neće tretirati sopstvenu zemlju kao susednu kao što to neće činiti ni Amerika. I kao sto to ne bi činio ni Bendžamin Frenklin. Ono što sam učinio je poštovanje univerzalnog principa svih priznatih država, pa i SAD i Srbije", odgovorio je Dačić.
Povodom pregovaračke bitke za buduću sudbinu Kosova, Dačić je podsetio na još jednu poruku velikog američkog naučnika i državnika koja glasi: "Onaj ko ima strpljenja može imati šta hoće".
Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve