Amfilohije: Ne glasajte za one koji podržavaju Zakon o slobodi veroispovesti

Amfilohije: Ne glasajte za one koji podržavaju Zakon o slobodi veroispovesti

EPA-EFE/BORIS PEJOVIC


Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije pozvao je građane da ne glasaju za one koji podržavaju Zakon o slobodi veroispovesti.

On je to rekao sinoć u Risnu, prenose Vijesti.

“I mi smo to dočekali ovde u Crnoj Gori da je bezakonje proglašeno za zakon, i to u ime naroda”, rekao je Mitropolit Amfilohije.

Upitao je koji je taj narod koji glasa za nekoga “koji bezakonje proglašava za zakon.”

“Ja verujem dokle se ne skine to bezakonje da nećete naći ni jednog ni Bokelja, ni Crnogorca ni Brđanina koji će glasati za tako bezakonje i za one koji tako bezakonje otimanja svetinja ustoličuju prvi put u istoriji Crne Gore. U Boga se nadam da među vama Bokeljima neće biti onih koji će glasati za to bezakonje i za one koji podržavaju to bezakonje, bez obzira ko oni bili”, poručio je Amfilohije.

Povezane vesti – NAJMASOVNIJA LITIJA DO SADA: Molebani širom Crne Gore u znak protesta

Rekao je da se vlast bira da bi držala zakon, da bio donosila prave i istinske zakone.

“I da čuva narodnu dušu, da neguje u narodu zajedništvo i ljubav. Ne da deli narod, da ga zavadi. Da ono što radi, radi na bratoljublju i bogoljublju, a ne na bratomržnji i bogomržnji”, rekao je on.

EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Dodao  je da su duhovni potomci onih koji su gradili budućnost na bratomržnji i bogomržnji sve što je tada sagrađeno razorili i opljačkali.

“I sada je još preostalo da crkve Božije zauzmu i opljačkaju. Crkva Božija je svetinja Božja, ona je za spasenje svih i priziv Božji svima da se vrate sebi, da se vrate istini Božjoj, pravdi Božjoj, ljubavi Božjoj, nadi večnoj, da se vrate večnom dostojanstvu. Da ne žrtvuju sebe i druge, da ne žrtvuju decu svoju onome što je ništavno, prolazno i smrtno, da se ne klanjaju (s oproštenjem!) debelom crevu, nego da se klanjaju Bogu živome i istinitome”, naglasio je Vladika.

Naglasio je da su litije u Crnoj Gori isceljenje od mržnji, deoba i podela, “od svega što je trovalo naš narod.”

“Zato je neophodno da ovako hodimo za Bogom kao Putem, Istinom  i Životom”, zaključio je Mitropolit Amfilohije.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar