AMFILOHIJE: Svi moćnici koji su ratovali protiv Boga su propali i nestali, pa će i ovi savremeni

AMFILOHIJE: Svi moćnici koji su ratovali protiv Boga su propali i nestali, pa će i ovi savremeni

EPA-EFE/BORIS PEJOVIC


Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije komentarisao je odluku Zakonodavnog odbora i saglasnost na predlog Zakona o slobodi veroispovesti.

Kako prenose podgoričke “Vijesti”, Amfilohije je kazao da su članovi tog skupštinskog tela uradili ono protiv čega se sveštenstvo SPC sa vernicima molilo u Sabornom Hramu Hristovog Vaskrsenja.

“Mi smo pozvali sav narod i Skupštinu da ne temelji budućnost Crne Gore na bezakonju, nego na zakonu Božjem, imenu Božjem i pravdi Božjoj. To je naš priziv i priziv Crne Gore oduvek. Ja se u Boga nadam da Skupština crnogorska neće potvrditi to bezakonje utemeljeno na deobama, na mržnji, na Bogomržnji bratomržnji”, kazao je mitropolit Amfilohije.

Pročitajte još: Sveti Sava, legenda o kojoj ne znamo ništa

On je poručio da takvo bezakonje priziva na sebe prokletstvo svetog Vasilija Ostroškog i svetog Petra Cetinjskog.

“Još se nadam da Skupština Crne Gore to bezakonje neće potvrditi, jer bi to bio poraz Crne Gore i vlasti Crne Gore. A bila bi pobeda njihova, kao i pobeda svih nas da trijumfuje pravda, ime Božje i pravda Božja i zakon onako kako ga je utemeljio sveti Petar Cetinjski”,rekao je on.

On je pitao članove Zakonodavnog odbora u čije ime su odlučivali, ako su izignorisali većinu koja se potpisala protiv tog zakona.

“U ime naroda nisu. Narod je posvedočio ovih dana za šta je. Ako su oni narodna vlast, onda je prirodno da ne prihvataju takve nenarodne i protivnarodne zakone”, kazao je Amfilohije.

Mitropolit crnogorsko primorski poručio je da će Mitropolija nastaviti da se bori ako Skupština ipak usvoji Zakon.

“Borimo se 2.000 godina protiv zločina, bezakonja, protiv mržnje, Bogomržnje, bratomržnje i ta borba je uvek ono što pobeđuje i koja će pobediti. Sam Hristos rekao je – ‘Ja pobedih. Svet u zlu leži, ali ja pobedih Svet, i zlo i demonsku silu'”, kazao je Amfilohije.

Poručio je onima koji treba da glasaju o predlogu Zakona da će Bog pobediti.

“Onaj ko je mislio da je jači od Boga, grdno se prevario. Svi moćnici koji su ratovali protiv Boga svi su propali i nestali, pa će i ovi savremeni, siroti moćnici”, rekao je on.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar