Vesti
27.08.2022. 10:10
R.E.

Vučić saopštio

Ana Brnabić mandatar, definitivno

Skupština
Izvor: Shutterstock

Mandatar za sastav nove Vlade Srbije biće Ana Brnabić , upravo je saopštio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Ana neće biti četiri godine predsednik Vlade. Njen mandat će trajati kraće i doći će do promena u Vladi 2024. godine", naveo je Vučić u obraćanju iz Predsedništva.

Vučić je, kako je sapštio, Brnabić predložio nakon što je saslušao mišljenje predstavnika izabranih izbornih lista.

"Odluka je bila komplikovana, složena i unutar najveće stranke u zemlji. Kad je došlo do izbora između Ane Brnabić i Miloša Vučevića ni najveća politička stranka u zemlji nije želela da se izjašnjava jer oboje imaju njihovu političku podršku", kazao je Vučić.

On je dodao da je odluka o izboru Ane Brnabić za mandatara posledica dogovora unutar Srpske napredne stranke (SNS), ali i razgovora sa koalicionim partnerima.

"Kod nas nema nikakvih trzavica, svađa, problema. U Anu Brnabić imam bezgranično poverenje jer je pokazala izuzetnu marljivost", rekao je predsednik Srbije i lider SNS.

Najavio je da će dosadašnji gradonačelnik Novog Sada i kandidat za mandatara Miloš Vučević biti potpredsednik Vlade Srbije.

"Miloš Vučević će biti veoma značajan činilac nove Vlade, mislim da će uneti dodatnu ozbiljnost i odgovornost", rekao je Vučić.

Dodao je da će lider SPS i predsednik Skupštine Srbije u prethodnom mandatu Ivica Dačić "pored važnog ministarskog mesta" obavljati i funkciju koordinatora službi bezbednosti.

"Ivica Dačić će imati još značajniju funkciju u državnom aparatu. Siniša Mali, u kog imam ogromno poverenje, biće jedan od potpredsednika Vlade", rekao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ana Brnabić najavila povećanje penzija
1

Važno

24.08.2022. 15:34

Ana Brnabić najavila povećanje penzija

Planirano kumulativno povećanje penzija u novembru 2022. godine i januaru 2023. godine iznosiće oko 19 odsto, rečeno je na sastanku predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima penzionerskih udruženja - Udruženje sindikata penzionera Srbije, Saveza penzionera Srbije i Sindikata penzionera Nezavisnost.
Close
Vremenska prognoza
light rain
13°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve