Vesti
05.12.2023. 17:44
Beta

Sastanak

Brnabić sa suosnivačem kompanije "Epl" (FOTO)

1
Izvor: BETA/VLADA SRBIJE / Pedja Vuckovic

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se u utorak sa suosnivačem kompanije "Epl" Stivom Voznijakom kojem je predstavila razvojnu eru tehnološkog i digitalnog sektora u Srbiji poslednjih godina, kao i viziju ulaganja u ekonomiju zasnovanu na znanju i inovacijama.

Brnabić je istakla da je evidentan rezultat tih ulaganja, tako je IКT sektor postao najbrže rastući sektor u Srbiji i da se ove godine očekuje izvoz IКT usluga približno oko 3,8 milijardi evra.

Sastanku u Vladi Srbije prisustvovali su i ministarka nauke i tehnološkog razvoja, Jelena Begović i ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović.

Premijerka Brnabić izrazila je zahvalnost Voznijaku na poseti i interesovanju da dođe u našu zemlju, kao i veliku čast što ima priliku da čuje njegovo iskustvo u različitim temama, poput inženjerskog obrazovanja mladih, tehnološkog preduzetništva - startapa i razvoja veštačke inteligencije u budućnosti.

Tokom godina, Voznijak je bio uključen u različite poslovne i filantropske poduhvate, fokusirajući se prvenstveno na obučavanje dece uzrasta od 11 do 13 godina u školama, kompjuterskim veštinama, zastupajući stav da praktično učenje neminovno podstiče kreativnost i inovacije kod učenika.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Veštačka inteligencija i tržište nekretnina - šta nas čeka 2024?
konferencija

Konferencija

27.11.2023. 15:25

Veštačka inteligencija i tržište nekretnina - šta nas čeka 2024?

Beograd će po šesti put biti domaćin Međunarodne konferencije o tržištu nekretnina Jugoistočne Evrope "Balkans Property Forum 2023" koja će se održati 30. novembra u hotelu Hilton.

Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve