Vesti
31.01.2023. 14:23
Beta

Ambasadorka Grčke

"Atina neće menjati stav o priznanju Kosova"

Grčka
Izvor: Shutterstock

Ambasadorka Grčke u Beogradu Marija Levanti izjavila je na sastanku sa predsednikom Skupštine Srbije Vladimirom Orlićem da Atina neće menjati poziciju po pitanju poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije i da će nastaviti da podržava dijalog Beograda i Prištine, saopštio je srpski parlament.

Orlić je rekao da Srbija "veoma ceni stav Grčke da ostane dosledna u nepriznavanju Kosova" i dodao da su bezbednost srpskog naroda na Kosovu i formiranje Zajednice srpskih opština "pitanja od najvećeg značaja" za koja Beograd očekuje podršku od svih, navodi se.

Na sastanku je ocenjeno da su odnosi Srbije i Grčke zasnovani "na iskrenom prijateljstvu i međusobnoj podršci", i da su unapređenju političkog dijaloga doprinele razmene poseta zvaničnika dve zemlje, dodaje se.

Orlić i Levanti su se saglasili da će "značajan doprinos" saradnji dva parlamenta dati dalje povezivanje poslaničkih grupa prijateljstva, a posebno redovne razmene poseta na svim nivoima, piše u saopštenju.

Sagovornici su izrazili spremnost da se politički dobri odnosi dve države pretoče u snažniju ekonomsku saradnju, prvenstveno u oblasti trgovinske razmene i energetike, navodi se i dodaje da je Levanti prenela zadovoljstvo grčkih investitora poslovanjem u Srbiji i naglasila interes za njihova dalja ulaganja, navodi se.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve