Vesti
12.08.2021. 10:41
Tanjug

Vanredna situacija

Autocisterne Vojske Srbije u opštinama gde je nestašica vode

Voda
Izvor: Shutterstock

Ukupno devet autocisterni Vojske Srbije za pomoć u snabdevanju vodom biće raspoređene u četiri opštine u Srbiji.

Okružni štabovi za vanredne situacije Nišavskog, Moravičkog i Zlatiborskog upravnog okruga, usled problema sa vodosnabdevanjem u opštinama Gadžin Han, Lučani, Požega i Gornji Milanovac, zatražili su pomoć Vojske Srbije, zbog čega je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izdao naredbu da ministarstvo odbrane, na čelu sa Nebojšom Stefanovićem, rasporedi neophodne cisterne. 

Zbog problema u vodosnabdevanju sistema "Rzav" proglašena je vanredna situacija na teritoriji opštine Požega, a iste mere su, zbog nedostatka pijaće vode, donete i na delu opštine Lučani kao i na celokupnoj teritoriji opštine Gornji Milanovac.

U selima Mali Krčimir i Veliki Krčimir na Suvoj Planini, koje su na teritoriji opštine Gadžin Han, usled velike suše, nedostaje voda za napajanje stoke.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije će, kao i svaki put do sada, angažovati sve raspoložive kapacitete za pomoć građanima u prevazilaženju problema nastalih usled elementarnih nepogoda.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Obojena voda u mestu Gornje Nedeljice nema veze s nama"
potok, reka

Rio Tinto

01.08.2021. 08:26

"Obojena voda u mestu Gornje Nedeljice nema veze s nama"

Kompanija "Rio Sava Eksplorejšn" (RSE), odbacila je tvrdnje pojedinih medija da je početak njenih iskopavanja razlog za obojenost crvenom bojom bare, odnosno jezera u mestu Gornje Nedeljice.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
21.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve