Vesti
11.01.2023. 12:01
Beta

Aleksandar Šapić

"Besplatni udžbenici za sve učenike u Beogradu"

škola
Izvor: Shutterstock

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da će grad "od sledećeg septembra obezbediti sve udžbenike za sve školarce".

Šapić je za televiziju Hepi izjavio danas da će "svi osnovci i svi srednjoškolci dobijati od grada komplet svojih udžbenika".

"Sve što su do sada plaćali roditelji plaćaćemo mi", rekao je Šapić i dodao da će "od septembra biti besplatni i vrtići" u glavnom gradu.

Dodao je da je grad i do sada subvencionisao vrtiće, za koje su roditelji plaćali deo cene, ali da će od septembra biti potpuno besplatni, što se odnosi i na privatne vrtiće koji su u sistemu grada, a "njih ima preko 300".

Šapić je rekao da će grad za one privatne vrtiće koji imaju značajno više cene, povećati nivo subvencija tako da će za boravak dece u njima roditelji plaćati manje.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šapić o besplatnim knjigama, vrtićima, kontrolorima i mestu gradonačelnika
1

O svemu po malo

26.12.2022. 20:45

Šapić o besplatnim knjigama, vrtićima, kontrolorima i mestu gradonačelnika

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je na konferenciji za novinare u Skupštini grada da će za udžbenike učenika osnovnih i srednjih škola na teritoriji Beograda iz budžeta biti izdvojeno izmedju 16 i 20 miliona evra i da se po pitanju nabavke udžbenika "ništa neće menjati".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve