PRIŠTINA SLAVI “DAN OSLOBOĐENJA” Bil Klinton: NATO je dobio rat, a vi mir (FOTO)

PRIŠTINA SLAVI “DAN OSLOBOĐENJA” Bil Klinton: NATO je dobio rat, a vi mir (FOTO)

foto: Facebook


Bivši predsednik Sjedinjenih američkih država Bil Klinton održao je govoro na svečanoj ceremoniji povoodm obeležavanja 20 godina od “oslobođenja Kosova”, prenose prištinski mediji.

foto: Facebook

foto: Facebook

Klinton se, kako piše “Klan Kosova”, direktno obratio okupljenim stanovnicima Kosova i političarima poručujući im da sada moraju da imaju hrabrosti i da rade zbog budućnosti svoje dece.

Povezane vesti – Olbrajtova: Kosovo je nezavisna država!

“NATO je dobio rat, vi ste dobili mir. Danas ste srećni, Bog vas blagoslovio!”

Haradinaj: Za mir, za budućnost!

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da su “vozovi smrti zaustavljeni avionima” i da je američki predsednik Bil Klinton odgovorio na volju kosovskog naroda.

“Slobodu Kosova osvojili su sinovi i kćeri ovog naroda, od Jašarijevog žrtvovanja, Rugovinog mirnog otpora, junaštva boraca za slobodu i NATO. Danas smo slobodni da proslavimo ovu 20. godišnjicu, da radimo za zemlju, za našu budućnost! Neka Bog blagoslovi Kosovo i naše saveznike, predvođene Amerikom”.

Bulevar dobio ime po Klintonu

Povezane vesti – Klark: Uskoro će Kosovo biti deo EU i NATO

Veselji: Kosovo je nasleđe SAD

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji povodom Dana oslobođenja Kosova istakao je da de treba podsetiti hiljade muškaraca i žena koji su žrtvovali svoj život za slobodu.

“Zahvalan sam im na toj žrtvi. Veliko poštovanje za sve borce OVK i NATO pod vođstvom SAD i svih demokratskih zemalja, ali i za sve dobre ljude širom sveta. Kosovo u proteklih 20 godina, Kosovo danas i Kosovo sutra, bilo je i ostaće nasleđe SAD. Za našu slobodu, za naš mir i dobrosusetske odnose”, poručio je Veselji okupljenim građanima. 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar