Vesti
29.03.2022. 09:31
Beta

Aleksandar Vučić

"Bio bih veoma tužan i veoma nezadovoljan zbog svakog glasa ispod 60 posto"

Aleksandar Vučić
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će biti nezadovoljan i ljut na sebe ako na izborima bude osvojio manje od 60 procenata podrške.

"Sve ispod 60 posto je neuspeh. Bio bih veoma tužan i veoma nezadovoljan zbog svakog glasa ispod 60 posto, i ja to ne bih mogao da sakrijem. Čestitao bih protivnicima, i iako bih bio jedini koji je dva puta pobedio u prvom krugu, i bio najduže na vlasti posle Pašića, bih bio tužan", rekao je Vučić na televiziji Hepi.
 

On je dodao da ne veruje u istraživanja koja prognoziraju razliku od 20 ili 30 posto izmedju vlasti i opozicije, već veruje da je razlika veća.

Vučić je rekao da je priča o fantomskim biračima glupost i da niko ne može da glasa ako nije u biračkom spisku, ako ne dodje lično i ne bude isprskan sprejom, "da ne može mrtvac da ustane da glasa".

Istakao je i da ni jedna prijava o "fantomskim pozivima na glasanje nije prijavljena ni MUP-u ni nadležnom ministarstvu".

Dodao je da će opozicija imati kontrolore i članove biračkih odbora naročito u Beogradu koji, kako je ocenio "jedino i interesuje opoziciju".

"Obećao sam im da nas neće pobediti, da ću ja sam otići sa vlasti, ali neće oni pobediti i to sam im rekao mnogo puta, ali neće da slušaju već uživaju u sopstvenim mitovima i lažima", rekao je predsednik Srbije.
 

Smatra da izlaznost neće biti problem i da će građani iskoristiti svoje pravo na izborima.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Predsednički izbori u Srbiji: Do sada prijavljeno šest kandidata
Skupština

3. april

15.03.2022. 10:13

Predsednički izbori u Srbiji: Do sada prijavljeno šest kandidata

Za predsedničke izbore u Srbiji, zakazane za 3. april, do sada je proglašeno šest kandidata, još dva su u postupku proglašenja, a konačna lista svih predsedničkih kandidata biće poznata u petak, 18. marta kada bi Republička izborna komisija (RIK) trebalo da objavi zbirnu izbornu listu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve