Vesti
02.03.2022. 16:12
Beta

Nadzorno telo

Izbori u Srbiji: Političari se ne odazivaju na pozive medija

TV, daljinski
Izvor: Shutterstock

Privremeno nadzorno telo za praćenje medija tokom izborne kampanje saopštilo je da se politički akteri još uvek ne odazivaju u dovoljnoj meri na pozive novinara za gostovanja u televizijskim emisijama posvećenim izborima.

"Prema informacijama pružalaca medijskih usluga, predstavnici političkih stranaka i organizacija i dalje imaju selektivni pristup medijima, što održava podelu na medije koji podržavaju vlast i one koje podržavaju opoziciju", naveli su iz tog nadzornog tela nakon drugog kruga razgovora sa predstavnicima medija.

Oni su apelovali na političare i stranke, vlasti i opozicije, da prihvate učešće u televizijskim i tako "omoguće građanima što bolju informisanost o programima, ciljevima i političkim aktivnostima".

"Pojavljivanje učesnika političkog života i izbornog procesa u svim medijima ne samo da doprinosi uravnoteženim, pluralističkim programskim sadržajima pružalaca medijskih usluga, već je u interesu samih stranaka i kandidata, a pre svega u interesu javnosti", piše u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Izbori u Srbiji: Koliko slogani utiču na birače
izbori, glasanje

Bojan Klačar

18.02.2022. 23:50

Izbori u Srbiji: Koliko slogani utiču na birače

Slogani stranaka i koalicija za predstojeće izbore nisu previše kreativni, i za sada ne postoji nijedan koji je iskoračio izvan klišea, što govori o tome da se većina stranaka odlučila da igra na kartu predvidljivosti i sigurnosti, ocenjuje izvršni direktor CeSID-a Bojan Klačar.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve