Vesti
12.06.2021. 21:45
Tanjug

Pao na poligrafu

Božidar Stolić "počinio akt veleizdaje"

poligraf
Izvor: Shutterstock

Pripadnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Božidar Stolić pao je na svim pitanjima poligrafskog ispitivanja, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Stoliću (1986), koji je uhapšen zbog sumnje da je pocinio krivično delo zloupotreba službenog položaja, tako što je odavao informacije pripadnicima organizovane kriminalne grupe, sudija za prethodni postupak odredio je pritvor do 30 dana, saopštio je MUP.

"Svi mi koji smo se borili i koji se borimo protiv svih organizovanih kriminalnih grupa u našoj zemlji, što se tiče kapetana policije, zaposlenog u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala, Božidara Stolića mogli smo da budemo likvidirani, uništeni, i mi i naše porodice", istakao je Vulin.

Kako je naglasio, zahvaljujući njemu Radoje Zvicer, Veljko Belivuk i Marko Miljković dobijali su informacije, dok je Zvicera nastavio da obaveštava i nakon što je ova zloglasna, zločinacka organizacija Belivuk, Miljković konacno i definitivno pala.

"Za novac je odavao informacije o svojim prijateljima, o ljudima sa kojima je radio, sa kojima se borio ili su barem oni verovali da im je saborac. Od kako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio rat protiv kriminala, nismo imali teži trenutak, a najteže je kada vidite da vas je čovek sa kojim ste delili hleb izdao i prodao za nešto novca", naveo je Vulin.

On je precizirao da je Stolić pao na svim pitanjima na poligrafu - da je radio za novac, da je znao kome prosleđuje poruke i da je znao o kome prosleđuje poruke.

"Naša borba se neće završiti, svako ko je bio na bilo koji način povezan sa ovim zlikovcima, svako ko ne razume da se može biti samo policajac, a nikako kriminalac, svakog takvog ćemo pronaći i otkriti, i svako od njih će biti kažnjen baš onako kao i oni kojima je prodavao informacije o životima, glavama, porodicama svojih saboraca", poručio je Vulin.

Načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ninosalav Cmolić istakao je da Stolićev akt nije samo krivično delo, već i čin izdaje.

"Izdao je kolege i prijatelje sa kojima radi, svoju porodicu. To nas nije omelo, niti će nas omesti u borbi protiv organizovanog kriminala. Nastavićemo još jače i istrajnije", naglasio je Cmolić, i istakao da u toj borbi policija ima punu podršku ministra Vulina.

Cmolić se zahvalio pripadnicima Službe za borbu protiv organizovanog kriminala na istrajnosti i poručio da će svi oni koji počine krivična dela kao Stolić završiti tamo gde i njihovi nalogodavci.

Načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić naglasio je da su 99 odsto pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova pošteni i čestiti policajci i da je ono što je uradio Stolić sramota koju MUP nikada više neće dozvoliti.

"Svi oni koji su saradnici bilo kakvih kriminalaca, organizovanih kriminalnih grupa, biće sankcionisani", istakao je Milić i dodao da je Srbija zemlja koja zna šta je demokratija, ali i kako se postupa sa izdajnicima, kojima među policajcima nikada neće biti mesta.

Milić je zahvalio svim policijskim službenicima koji su se posvetili borbi protiv kriminala, a kriminalcima poručio da će njihovi saradnici i doušnici proći isto kao oni.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Proširena istraga protiv Belivukove grupe
tan2021-1-29_16378157_0.jpg

Pritvor četvorici

22.05.2021. 14:23

Proširena istraga protiv Belivukove grupe

Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana za četvoricu osumnjičenih pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su bili uhapšeni u petak.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
29.07.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve