Vesti
21.02.2024. 14:39
R.E.

"Nesporazumi"

Nestorović napustio "Mi - glas iz naroda"

nestorovic
Izvor: ATAIMAGES / Antonio Ahel

Pokret "Mi - glas iz naroda" saopštio je danas da je u toku proces preobražaja tog pokreta i da je došlo do izvesnih nesporazuma unutar rukovodstva, u grupi od sedam osnivača, tako da su Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić u utorak, kako se navodi, "demonstrativno napustili pokret".

"U senci nesporazuma i insinuacija protiv nekih od osnivača Branimir Nestorović je onda ultimativno tražio da on bude predsednik te stranke iako je bilo dogovoreno da se ostane pri izvornom principu kolektivnog rukovodstva koje čini sedam osnivača. Na glasanju taj ultimatum Nestorovića nije dobio podršku većine osnivača i on je potom demonstrativno napustio Pokret a za njim i Aleksandar Pavić", navodi se u saopštenju koje je objavljeno na sajtu pokreta.

Kako se navodi, pokret nastavlja sa planiranim radom i preobražajem u političku stranku, a njine će rukovoditi Veće Pokreta koje čini pet osnivača - Siniša Ljepojević, Mitar Kovač, Jovan Janjić, Branko Pavlović i Dragan Stanojević.

Navodi se da će u radu Pokreta sve ostati po starom i da će se ostvarivati planirani ciljevi.

"Drugim rečima, pokušaj razbijanja Pokreta nije uspeo i rad se nastavlja bez onih koji su njegovo razbijanje pokušali da izvedu. Vreme će pokazati koji su bili stvarni motivi i ciljevi razbijanja Pokreta", tvrdi se u saopštenju.

Najavljeno je i da će sutra biti održana konferenicija za novinare. Pokret je na republickim izborima osvojio 13 poslanickih mandata a na gradskim šest odborničkih.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Mi - glas iz naroda": Mesto gradonačelnika? Da, ali pod OVIM uslovima
gradska skupština, beograd

Gradski izbori

21.12.2023. 09:21

"Mi - glas iz naroda": Mesto gradonačelnika? Da, ali pod OVIM uslovima

Jedan od osnivača liste "Mi - glas iz naroda" Aleksandar Pavić, rekao je da bi ta lista mogla da traži mesto gradonačelnika Beograda, ali isključivo pod određenim uslovima.
Close
Vremenska prognoza
light rain
17°C
07.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve