“BRINE ME EPILOG SLUČAJA” Vučić: Lakše baviti se maglom nego Koraćem

“BRINE ME EPILOG SLUČAJA” Vučić: Lakše baviti se maglom nego Koraćem

Shamil Zhumatov, Pool Photo via AP


Predsednik Aleksandar Vučić je danas ponovio da ga brine epilog slučaja Filipa Koraća, i da se malo priča o tome, uz primedbu da je ljudima bilo lakše da izaberu temu magle i smoga, nego temu “narko dilera”, koji nikada nije ni optužen

“Zovu direktno ljude koji su vezani za njihove pare i koji objašnjavaju u tv emisijama kako tu nema dokaza”, zamerio je predsednik medijima koji dovede kao sagovornike one, za koje smatra da brane narko dilere.

On je istakao da su narko dileri najveća opasnost za naše društvo.

“Ja živim 50 godina u ovom gradu, živeće i moja deca. A, neće da žive ako im neko bude podvaljivao drogu u školama”, dodao je Vučić.

Povezane vesti – Slučaj Korać: Mera nesposobnosti tužilaštva

Upitan da li je svestan koliko se izlaže riziku, imenujući jednu osobu, Vučić je rekao da sa tim nema problem.

“Uvek sam to radio sa pravom, Dovoljno sam star, najčasniji posao sam obavljao, šta meni još nedostaje? Ostaću zapamćen po putevima, prugama, fiskalnoj konsolidaciji, šta meni još treba? Da se plašim ovog koji je potrovao više dece i učestvovao u više ubistava nego neki koje smo hapsili… Sit sam tužilaštva i sudova”, rekao je Vučić.

Na konstataciju da bi trebalo da krivi i policiju, ako nije obezbedila dovoljno dokaza, Vučić je rekao da kritikuje i policiju, ali i naveo da je u tužilaštvo u slučaju Koraća, iako je, tvrdi, imalo dovoljno dokaza, smatralo da ne može da da status svedoka saradnika osobi (koja je teretila Koraća), zbog procesnih smetnji.

Pročitajte još: Vučić najavio velike promene u vladi

Vučić je rekao i da on ne može da utiče ili menja sudije, tužioce, te primetio da bi tada svi rekli da “dira profesionalce”.

“Koliko je puta dolazio Majić (sudija Miodrag Majić) da mi soli pamet, koji je pustio Gnjilansku grupu na slobodu…”, rekao je Vučić.

Dodao je da bi promena sudija i tužilaca izazvala reakciju EU, koja bi mu, kao i svi u zemlji, zamerila što se meša u samostalno tužilaštvo i nezavisno sudstvo.

“A, ja pitam – da li je ovo istina ili nije. Postoji čovek koji kaže – ovaj mi je platio da ubijem čoveka, i možemo da ga uzmemo za svedoka….”, rekao je Vučić, aludirajući na svedoka koji, kako je prethodnih dana navodio, direktno tereti Korača kao nalogodavca ubistva.

Dodao je i da mnogo voli EU, ali je i francuskom predsedniku Emanuelu Makronu rekao da on (Makron) sada ne bi mogao da otvori poglavlje 23 i 24.

“Znate zašto? Kod njih postoji, što kod nas ne može i nikada neće moći, a to je da izvršna vlast bira tužioce i sudije, a predsednik odgovara”, rekao je Vučić.

1 comment

Dodajte komentar
  1. 1
    Милан Топлица

    У маглу се најбоље разуме продавац магле , јал тако бедниче Вучићу !?

+ Ostavite komentar