Vesti
21.12.2020. 17:31
ekspres

BRNABIĆ: Do kraja godine tri vakcine u određenim količinama

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da se nada da će vakcinacija u Srbiji početi u narednih nekoliko dana i istakla da je Srbija potpisala ugovor sa tri proizvođača - američkim Fajzerom, ruskim Gamaleja institutom za Sputnjik vakcinu i sa kineskim Sinofarmom sa Sinovak vakcinu.

Povezane vesti - ISTRAŽIVANJE: Svaka četvrta osoba u svetu možda neće dobiti vakcinu do 2022.

"Očekujem da će sve tri vakcine stići u određenim količinama do kraja godine. Koje će tačno količine da stignu, znaćete kada budu stigle. U ovom trenuktu se još pregovara sa proizvođačima. Vidite da je Fajzer za skoro 50 odsto smanjio količinu koja je trebala da stigne u određene zemlje u decembru i januaru. To se stalno menja", rekla je Brnabić novinarima.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Ona je istakla da je posebno važno to što će Srbija dobiti vakcinu u decembru i što neće morati da zavisi od spremnosti partnera iz EU ili od nabavke preko Covax mehanizma, već će vakcine dobiti i zahvaljujući bilateralnim ugovorima.

Povezane vesti - Torlak urušen zbog ćara

"Što se tiče plana vakcinacije, Institut Batut je izradio plan vakcinacije. Nadam se da vakcinacija kreće u narednih nekoliko dana, a na stručnim službama je da odrede prioritete", rekla je Brnabić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
10°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve