Vesti
11.01.2022. 00:49
Tanjug

Telefonski razgovor

Brnabić i premijer Australije razgovarali o Novaku Ðokoviću

Novak Đoković, 10. 1. 2022.
Izvor: AP / Darko Vojinovic

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa premijerom Australije Skotom Morisonom.

U telefonskom razgovoru, Brnabić i Morison razmenili su sve informacije o trenutnoj situaciji u vezi sa najboljim teniserom sveta Novakom Ðokovićem, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Brnabić je zatražila da Novak Ðoković ima fer tretman od strane australijskih vlasti, kao i da se poštuju sva njegova prava.

Predsednica Vlade posebno je istakla važnost uslova za treniranje i fizičku pripremu za predstojeće takmičenje, s obzirom na to da Novaku Ðokoviću prethodnih dana nije bilo dozvoljeno da trenira, a turnir u Melburnu počinje ovog vikenda.

Premijerka je takođe zamolila Morisona da budu u direktnom kontaktu u narednim danima i da sve informacije razmenjuju direktno Vlada Srbije i Vlada Australije.

Premijer Morison je taj predlog prihvatio i positgli su dogovor da njih dvoje svakako razgovaraju ponovo u narednim danima.

Brnabić je zamolila australijskog kolegu da učini sve što je u njegovoj moći kako bi Novak Ðoković imao ljudski i dostojanstven tretman u Australiji, sve vreme trajanja njegovog boravka.

Predsednica Vlade apostrofirala je da je Republika Srbija u potpunosti spremna da pruži sve garancije Australiji, ukoliko su one potrebne.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Novak se oglasio: Želim da se takmičim
Novak Đoković, 10. 1. 2022.

Australijan open

10.01.2022. 14:46

Novak se oglasio: Želim da se takmičim

Teniser Novak Ðoković oglasio se na svom Instagram profilu i poručio da je zahvalan sudiji koji je doneo presudu da mu se vrati viza za boravak u Australiji, izrazivši želju da ostane i takmiči se na Australijen Openu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve