Vesti
26.08.2019. 18:22
Tanjug

Srbija je za

Brnabić: Mi smo za pomirenje sa Albancima, ali nemamo sagovornika

ana-brnabic-7.jpg

Srbija je za pomirenje sa Albancima, ali sa druge strane nemamo sagovornika, poručila je premijerka Ana Brnabić i ocenila da

Srbija je za pomirenje sa Albancima, ali sa druge strane nemamo sagovornika, poručila je premijerka Ana Brnabić i ocenila da na "ovim teritorijama" nije moguće povući etničke granice.

"Mi ne pokušavamo da pravimo etnički čiste granice, upravo suprotno. Aleksandar Vučić dok je bio na čelu vlade otvorio je pitanje pomiranje Srba i Albanaca. To je istorijski trenutak i šansa koja je otvorena", rekla je Brnabić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerom Severne Makedonije Zoranom Zaevim.

https://www.youtube.com/watch?v=51zhgkvb0bc&feature=youtu.be&fbclid=IwA…

Povezane vesti - Zaev: Lažne vesti ne mogu da ugroze naše odnose sa Srbijom

Ona je poručila da će cena koju ćemo platiti biti velika ako se sada ne uzmemo u pamet i ukoliko nemamo političku hrabrost i političku viziju.

[caption id="attachment_230889" align="alignnone" width="675"]FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC[/caption]

Kaže da je lako davati populističke izjave, al i pita da li je to to pravi način delovanja za budućnost.

"Poruka današnjeg događaja je saradnja, a ne barijera, budućnost, a ne proslosti, drugačiji region u kome neće biti graničnih prelaza, carina, barijera koje guše građane i privredu. Danas smo pokazali da može drugačije i da tako treba nastaviti da se radi u regioni", rekla je Brnabić koja je sa Zaevim ozvaničila početka rada integrisanog graničnog prelaza Preševo - Tabanovce.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
17.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve