Zaev: Lažne vesti ne mogu da ugroze naše odnose sa Srbijom

Zaev: Lažne vesti ne mogu da ugroze naše odnose sa Srbijom

Shutterstock


Severna Makedonija je 100 odsto opredeljna za izgradnji dobrih bilaterlnih odnosa sa Srbijom, a da određeni mediji sa određenim ciljem pokušavaju da ih pokvare, izjaio je danas premijer Severne Makedonije Zora Zaev.

Na pitanje kako kometariše navode pojedinih srpskih medija o njegovoj umešanosti u aferu “Reket”, Zaev je na konferenciji za novinare za premijerkom Anom Brnabić rekao da nastoji da istinom odgovara na lažne vesti.

“Naši odnosi su dobri i biće dugo dobri, jer su naši narodi povezani i sarađuju. Teško mi pada svakako da čujem sve to i trudimo se istinom da odgovorimo na ta pitanja”, rekao je Zaev.

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Naveo je da problem sa lažnim vestim ima ceo svet i da se moraju naći načini za institucionalni odgovor jer takvi lažni navodi mogu da ugroze integritet i odnose među zemljama.

“Gledamo šta se dešavalo u američkom društvu, koje je zbog lažne vesti moglo da naruši odnose između velikih sila. Moramo da razlikujemo šta je kritično novinarstvo, a šta su lažne vesti”, rekao je Zaev.

Povezane vesti – Brnabić: Rešeni smo da gledamo u budućnost

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

On je rekao da lažne vesti uništavaju demokratiju. Brnabić je kometraišući fenomen lažnih vesti rekla se protiv njih bori ceo svet. Lažne vesti nam, kaže, oduzimaju dosta vremena jer morate i njima da se bavite.

“Mi se fokusiramo na konkretne stvari koje mogu da donesu bolji kvalitet života građana, a nadam se da to građani umeju da prepoznaju”, rekla je Brnabić i navela da političari u svetu moraju da se obracunaju sa lažnim vestima i da nađu institucionalni odgovor.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar