Vesti
26.08.2019. 18:17
Tanjug

Severna Makedonija je

Zaev: Lažne vesti ne mogu da ugroze naše odnose sa Srbijom

zoran-zaev.jpg

Severna Makedonija je 100 odsto opredeljna za izgradnji dobrih bilaterlnih odnosa sa Srbijom, a da određeni mediji sa određenim ciljem

Severna Makedonija je 100 odsto opredeljna za izgradnji dobrih bilaterlnih odnosa sa Srbijom, a da određeni mediji sa određenim ciljem pokušavaju da ih pokvare, izjaio je danas premijer Severne Makedonije Zora Zaev.

Na pitanje kako kometariše navode pojedinih srpskih medija o njegovoj umešanosti u aferu "Reket", Zaev je na konferenciji za novinare za premijerkom Anom Brnabić rekao da nastoji da istinom odgovara na lažne vesti.

"Naši odnosi su dobri i biće dugo dobri, jer su naši narodi povezani i sarađuju. Teško mi pada svakako da čujem sve to i trudimo se istinom da odgovorimo na ta pitanja", rekao je Zaev.

[caption id="attachment_230889" align="alignnone" width="675"]FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC[/caption]

Naveo je da problem sa lažnim vestim ima ceo svet i da se moraju naći načini za institucionalni odgovor jer takvi lažni navodi mogu da ugroze integritet i odnose među zemljama.

"Gledamo šta se dešavalo u američkom društvu, koje je zbog lažne vesti moglo da naruši odnose između velikih sila. Moramo da razlikujemo šta je kritično novinarstvo, a šta su lažne vesti", rekao je Zaev.

Povezane vesti - Brnabić: Rešeni smo da gledamo u budućnost

[caption id="attachment_230887" align="alignnone" width="675"]FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC[/caption]

On je rekao da lažne vesti uništavaju demokratiju. Brnabić je kometraišući fenomen lažnih vesti rekla se protiv njih bori ceo svet. Lažne vesti nam, kaže, oduzimaju dosta vremena jer morate i njima da se bavite.

"Mi se fokusiramo na konkretne stvari koje mogu da donesu bolji kvalitet života građana, a nadam se da to građani umeju da prepoznaju", rekla je Brnabić i navela da političari u svetu moraju da se obracunaju sa lažnim vestima i da nađu institucionalni odgovor.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
17.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve