Vesti
30.05.2019. 22:20
Agencije

BRNABIĆ ODGOVORILA PACOLIJU: Doći ću na Kosovo kad ja budem želela

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da veruje da će joj, kada bude želela da ide na Kosovo, to biti omogućeno, bez obzira na izjave prištinskih zvaničnika. Ona je tako odgovorila ministru spoljnih poslova Kosova Bedžetu Pacoliju, koji je izjavio joj neće biti dozvoljen ulazak na Kosovo zbog izjava o Albancima, dok je on šef kosovske diplomatije.

"Oni su u uniformi bili u šumi, iz nje su izašli i direktno postali deo političke elite u Prištini. Volela bih da su došli iz nevladinog, civilnog sektora, ali nisu. Pacoli nije izašao iz šume i zato me čudi što se osetio prozvanim", izjavila je Brnabićeva na zajedničkoj koferenciji sa premijerom Slovačke Peterom Pelegrinijem.

Premijerka je dodala da su lideri kosovskih Albanaca bili optuženi za najteže ratne zločine, ubistva dece, silovanja, ali su oslobođni jer su svi svedoci ubijeni tokom suđenja.

"To su osobe koje sprečavaju protok robe i u skladu s tim, sledeći korak im je sprečavanje slobode kretanja. Ako misle da je to u interesu boljeg života na Kosovu, s tim se ne slažem", izjavila je Ana Brnabić i dodala da to žitelje Kosova vraća u 18. vek.

Podsećamo, Bedžet Pacoli je na Fejsbuku objavio da je težak i neprihvatljiv komentar Ane Brnabić, dat u prisustvu šefa delegacije EU u Srbiji Sema Fabricija, "da se radi o ljudima koji su došli iz šume".

"Ovaj institucionalizovani rasizam u Srbiji ima suštinu u bolesnoj ultranacionalističkoj ideologiji koju promoviše Vlada Ane Brnabić. Verujem da Evropa shvata sa kakvim ljudima imamo posla, sa onima koji su podržavali masovna ubistva i negiraju ratne zločine izvršene od strane Beograda u bivšoj Jugoslaviji", napisao je Pacoli na Fejsbuku.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve