BRNABIĆ: Prelomni trenutak za izlazak iz drugog pika epidemij

BRNABIĆ: Prelomni trenutak za izlazak iz drugog pika epidemij

FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/bs


Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je prelomni trenutak za izlazak Srbije iz drugog pika epidemije koronavirusa i da treba zadržati sadašnji nivo discipline u poštovanju mera kako bismo bili spremni za drugi talas epidemije na jesen, kada se očekuje jači udar virusa.

Brnabić je kazala da država pravi plan za jesen i da će biti formiran tim stručnjaka koji će obići sve laboratorije za testiranje na Covid-19 kako bi se, dodala je, utvrdilo šta još treba nabaviti od agenasa, testova i laboratorijskog materijala.

 EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

“Takođe, tim Srpskog lekarskog društva i Medicinskog fakulteta će obići mikrobiološke laboratorije i proceniti gde još može da se radi testiranje na virus korona, kao i da će se dodatno pomoći laboratorija u Kosovskoj Mitrovici”, rekla je Brnabić novinarima u Nišu posle otvaranja laboratorije”Vatreno oko”.

Povezane vesti – Od danas i automatsko obaveštenje građana o rezultatu PCR testa

Premijerka je kazala da je Niš u drugom piku mnogo bolje prošao nego u prvom što, kako je rekla, govori da su građani bili disciplinovaniji i da ćemo kao društvo spremnije dočekati jesen.

AP Photo/Darko Vojinovic

AP Photo/Darko Vojinovic

Ona je kazala da je u drugom piku situacija bila mnogo kompleksnija u Vranju i okolini, ali da je i tamo sada mirnije, te da Vranje više nije u prvih 15 mesta po broju zaraženih.

Brnabić je zahvalila građanima na disciplinovanosti i pridržavanju mera i poručila da nastave da se tako ponašaju.

”Mislim da je ovo prelomni trenutak, ako uspemo sada, onda smo izašli iz drugog pika. Moraćemo da zadržimo ovaj nivo discipline i da se pripremimo za jesen”, rekla je premijerka.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar