Vesti
09.03.2024. 15:35
Beta

Predsednica Vlade Srbije

Brnabić sa ambasadorima Kvinte i EU

1
Izvor: BETA/VLADA SRBIJE / Pedja Vuckovic

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je danas na sastanku zahvalila ambasadorima Kvinte i šefu Misije Evropske unije (EU) u Srbiji zbog - kako je saopšteno - odlične saradnje tokom njenog predsedavanja Vladom Srbije i izrazila nadu da će takva biti i saradnja s narednom Vladom, kao i s njom lično.

Ambasadori su rekli da su sa Anom Brnabić imali dobar odnos i poželeli su joj sreće i uspeha na narednoj dužnosti predsednice Skupštine Srbije.

Obavestila je ambasadore da će do izbora nove Vlade, njome predsedavati prvi potredsednik Vlade Ivica Dačić.

Brnabić je ambasadore obavestila o radu na primeni preporuka Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) za unapređenje izbornog procesa u Srbiji i ukazala da većinu preporuka mora da sprovede Skupština.

Rekla je da su dve preporuke već ispunjene, a na ostalima se radi, i da je misija ODIHR-a pozvana da posmatra i nove beogradske izbore

Na sastanku su bili ambasadori SAD, Nemačke, Francuske, Italije i Velike Britanije - Kristofer Hil (Christopher Hill), Anke Konrad, Pjer Košar (Pierre Cochard), Luka Gori i Edvard Ferguson (Edward Fergusson), i šef Misije Evropske unije (EU) u Srbiji, ambasador Emanuele Žofre (Giaufret).

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Dačić će predsedavati Vladom Srbije do izbora nove vlade"
1

Ana Brnabić

09.03.2024. 09:59

"Dačić će predsedavati Vladom Srbije do izbora nove vlade"

Prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić će predsedavati Vladom Srbije do izbora nove vlade, izjavila je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, koja je predložena za novog predsednika Skupštine Srbije.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
32°C
14.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve