BRNABIĆ: Što je moguće više liberalizovati ulazak u Srbiju

BRNABIĆ: Što je moguće više liberalizovati ulazak u Srbiju

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/bs


Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da se će se nastojati da se ulazak u Srbiju liberalizuje što je više moguće, ističući da je, osim zaštite zdravlja ljudi, cilj da se što pre ostvari pun ekonomski oporavak i rast naše zemlje.

“Trudićemo se da u najrazumnijoj meri liberalizujemo ulazak u Srbiju što je više moguće, kako budemo videli da su statistički podaci u vezi sa koronavirusom u Srbiji i Evropi pod kontrolom. To je važno za našu privredu, kao i za naš turizam”, rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara u Beogradu.

Podsetila je da strani državljani koji ulaze u Srbiju treba da imaju negativan PCR test i odobrenje vladine komisije i dodala da strani državljani, ukoliko su posebno važni za srpsku privredu, mogu da uđu i bez negativnog PCR testa.

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bs

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bs

“Tu komuniciramo sa Privrednom komorom Srbije i svim stranim ambasadama i privrednim komorama. U tom slučaju, strani državljani dobijaju posebnu dozvolu za ograničeno kretanje, od hotela do radnog mesta…”, rekla je Brnabić.

Kada je reč o našim državljanima, navela je da oni mogu da uđu i izađu iz Srbije kada god žele.

“Ne postoje nikakvi limiti. Oni ne moraju da budu u samoizolaciji, odnosno mogu normalno da uđu i da se kreću, ako imaju negativan PCR test na ulasku u zemlju”, rekla je Brnabić.

Povezane vesti – Zašto se povećao broj obolelih od koronavirusa u Srbiji?

Navela je da je to dodatno relaksirano tako da se naši državljani, koji pri ulasku u zemlju nemaju negativan PCR test, testiraju ovde.

“Budu u samoizolaciji samo dok se ne testiraju i čim se testiraju, ako su negativni, mogu normalno da se kreću”, kazala je Brnabić.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar