Vesti
24.09.2020. 14:39
Tanjug

"BUDŽET STABILAN" Mali: Izbegli smo najcrnji scenario

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Izborili smo se sa najtežim posledicama Covid-19 i izbegli najcrnji scenario, izjavio je ministar finansija Siniša Mali i poručio da je budžet stabilan, kao i markoekonomska situacija.

"Čekamo kraj godine i siguran sam da ćemo i dalje imati brojeve koji se odnose na još manju nezaposlenost i sigurno i na stopu rasta BDP koja će biti među tri prve u Evropi", rekao je Mali novinarima nakon obilaska firme Visaris koja se uključila u program "Moja prva plata" namenjem mladima sa završenom srednjom školom i fakultetom.

Podsetio je da je uloženo 5,8 milijardi evra kako bismo se izborili i umanjili negativne posledice Covid-19.

Povezane vesti - MALI: Amerikanci nude milijarde dolara za razvoj privrede

"Podsetiću vas, i pet minimalnih zarada i odlaganje plaćanja poreza i doprinosa na zarade i Fond za razvoj i garantna šema i 100 evra koje smo isplatili svakom punoletnom građaninu u Srbiji", rekao je Mali.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs

Naglasio je da je sve to omogućilo da Srbija izbegne taj najcrnji scenario koji se može videti u velikom broju drugih zemalja, gde su milioni ljudi ostali bez posla, a fabrike zatvorene.

"Toga u Srbiji nema. U ovom trenutku u drugom kvartalu imali smo rekordnu nisku stopu nezaposlenosti 7,3 odsto, ali ni sa tim nismo zadovoljni", rekao je Mali.

Naveo je da je upravo zbog toga program Moja prva plata usmeren ka tome da oni koji do sada nisu imali nikakvo radno iskustvo to prvo iskustvo i steknu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
10°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve