Vesti
28.10.2020. 17:12
Tanjug

"CIFRE ZABRINJAVAJUĆE" Vučić: Držimo situaciju pod kontrolom

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je situacija teška zbog povećanja broja zaraženih, ali da je držimo pod kontrolom.

"Situcija je teška, posebno u Beogradu i Kragujevcu. U Beogradu već danas otvaramo novih 30 ležajeva u ''Dragisi Mišović'', a od sutra krećemo sa novim ležajevima na intenzivnoj nezi u Zemunskoj bolnici", rekao je Vučić.

Kaže da će u Zemusnkoj bolnici i dalje deo biti non kovid, pošto još nije toliko teška sitaucija, kao i da će slično biti i sa Pančevačkom bolnicom.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Najavio je da će sledeća bolnica koja će ponovo postati kovid biti Gradska bolncia na Zvezdari.

Još nismo došli do tako teškog nivoa, naglasio je Vučić.

Predsednik kaže da u Areni u Beogradu ima više pacijenata i moli ljude da ne odbijaju da idu u Arenu iz bolnica.

Vučić ističe da je Arena odlično uređena i da tu pacijenti imaju zaštitu privatnosti i da su pod nadzrom lekara, tako da je tu imaju dobre uslove.

Povezane vesti - VUČIĆ: Svim zravstvenim radnicima jednokratno po 10.000 dinara

Kako kaže, ima problema u studentskim domovima, jer kada se otkrije da je neko od studenata otkrije da je zaražen hoće da ide u unutrašnjost, gde onda može da napravi problem.

"Ma koliko brojevi bili teški i zabrinajvajući i dalje stvar držimo pod kontrolom", naglasio je Vučić dodajući da je veliki broj medicinskog osoblja i lekara zaražen i da je među njima i Goran Stevanović koji je sada u izolaciji pošto ne želi nekom drugom da zauzima krevet u bolnici.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ NIKOLA ANDJIC/ nr

Predsednik je rekao da brine za njega, ali i za druge zaražene lekare.

Najavio je da će 1. decembra biti završena bolnica u Batajnici koja će početi da radi 2. decembra i da će tu biti 250 ležajeva intenzivne nege, kao i da će bolnica u Kruševcu biti otvorena između 15. i 20. decembra.

Povezane vesti – VUČIĆ: Biće više od 1.200 zaraženih, sankcije za nepoštovanje mera

"Gradićemo i nove brze privreme bolnice, kao na Karaburmi, koje mogu da se naprave za 10 ili 15 dana, samo je problem gde ćemo da nađemo lekare i medicinko osoblje".

Vučić je zamolio sve ljude koji misle da je mnogo lepo kada odu da protestuju protiv migranata i drugih stvari da to ne rade, jer tako ugrožavaju ne samo svoje već i tuđe živote, kao i živote zdravstvenih radnika.

"Sve ovo mora neko da plati, to jest država, a ako su svi zaraženi od čega ćemo da platimo", naglasio je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
8°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve