VUČIĆ: Svim zravstvenim radnicima jednokratno po 10.000 dinara

VUČIĆ: Svim zravstvenim radnicima jednokratno po 10.000 dinara

EPA-EFE/MARTIN DIVISEK


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će svih 120.000 zdravstvenih radnika dobiti jednokratnu pomoć u visini od 10. 000 dinara, kao i da će od 1. januara imati najveće povećanje plata u odnosu na druge kategorije zaposlenih u javnom sektoru.

Vučić je, nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica, rekao da brojke svakako brinu, iako je situacija značajno bolja u Srbiji nego u svim drugim delovima Evrope.

Izrazio je posebnu zahvalnost lekarima i medicinskom osoblju i kazao da je razgovarano kako da se ukaže poštovanje tim ljudima.

Povezane vesti – JANKOVIĆ: Borimo se da održimo kontrolu nad tokom epidemije

“Imali smo konferencijski razgovor sa Ministarstvom finansija. Dogovorili smo da svih 120.000 zdradvstvenih radnika dobije jednokratnu pomoć od po 10.000 dinara”, objasnio je on.

EPA-EFE/NEMANJA JOVANOVIC

EPA-EFE/NEMANJA JOVANOVIC

Vučić je ukazao da je, i pored teške situacije usled korona krize, planirano da se najviše uvećaju plate zdravstvenim radnicima iduće godine.

“Time pokazujemo opredeljenje Srbije da brinemo o zdravlju naših građana. Pokazujemo da kao država imamo snage da se borimo i izborimo sa evropskim i svetskim problemom, koji je korona virus doneo”, rekao je on.

Povezane vesti – VUČIĆ: Biće više od 1.200 zaraženih, sankcije za nepoštovanje mera

Vučić je preneo da je razgovarano i o problemima sa stručnim kadrom, te da je zamolio anesteziologe da se ubrza obuka specijalista za upotrebu respiratora.

“To ćemo morati da ubrzamo, jer u nekim bolnicama imamo respiratore, ali nemamo stručni kadar koji može da ih upotrebi, pa trošimo novac za prevoz ljudi do bolnica u drugim gradovima”, objasnio je on.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar