“CILJ JE PRIZNAVANJE” Hoti: Spremni za dijalog sa Beogradom

“CILJ JE PRIZNAVANJE” Hoti: Spremni za dijalog sa Beogradom

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ


Nakon sastanka sa predstavnicima stranaka, premijer privremenih kosovskih institucija Avdulah Hoti rekao je da je političkim liderima predstavio platformu za dijalog sa Beogradom, i pozvao opoziciju da razgovaraju o ovom pitanju.

Današnjem sastanku nisu prisustvovali predstavnici Samoopredeljenja, DPK i Srpske liste.

Hoti je istakao da je jutros imao i radni sastanak sa izaslanikom EU u dijalogu Miroslavom Lajčakom, prenosi Kosovo onlajn pisanje Gazete ekpres.

AP Photo/Visar Kryeziu

AP Photo/Visar Kryeziu

“Danas popodne sastaću se sa svim ambasadorima EU, kako bismo razgovarali o platformi”, dodao je Hoti.

Takođe je istakao da će u Vašingtonu on, u svojstvu premijera, voditi dijalog.

“Mislim da će dnevni red iz Vašingtona biti jasan pre nego što stignemo tamo,” rekao je Hoti i dodao da će on govoriti u ime Prištine.

Povezane vesti – Avdulah Hoti – Naslednik ili marioneta?

On je zahvalio prisutnim učesnicima Foruma lidera ukazujući na podršku za principe za vođenje dijaloga koje je predstavio.

“Uskoro ćemo napraviti funkcionalan tim. Spremni smo da počnemo dijalog, sa svrhom postizanja sporazuma koji znači priznavanje”, rekao je Hoti i dodao da će imati potpuno poverenje u ovaj proces.

EPA/VALDRIN XHEMAJ

EPA/VALDRIN XHEMAJ

Hoti je naglasio da su dve nedelje vođeni intezivni sastanci, dodajući da je uskoro platforma za pregovore biti predstavljena u skupštini, možda već sledećeg utorka.

Povezane vesti – Kosovski boj preko Atlantika

“Tražiću formiranje komisije za dijalog koja bi nadgledala proces. Pozivam opozicione stranke da preuzmu nadzornu ulogu. Juče sam svima poslao pozivnice. Obratiću se narednih dana. Neophodno je da se sastanu kako bi ih obavestili o pristupu vlade. Uveravam vas da ćemo potpuno transparentno razgovarati sa njima”, rekao je Hoti.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar