Čović o optužnici protiv Tačija: Samo da nije neki manevar…

Čović o optužnici protiv Tačija: Samo da nije neki manevar…


Bivši šef Koordinacionog tela za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović ocenjuje da je podizanje optužnice protiv Hašima Tačija, kao i Kadfrija Veseljija, očekivano, ali ostavlja rezervu da je, možda, reč o nekom manevru.

“Konačno. Posle 21 godine njihovih zločina i svega što su radili na prostoru Kosova i Metohije, a naročito trgovine ljudskim organima i odgovornosti za veliki broj nestalih nealbanaca, a bogami i Albanaca, ovo je očekivano”, kazao je Čović za Tanjug.

Povezane vesti – HARADINAJ: Oslobodilačka vojska Kosova vodila je čisti rat

On je dodao: “samo da se ne radi o manevru”, da nam se, kaže, “namažu oči”.

Čović ističe da je sada pitanje da li bi Tači smeo da učestvuje u nekakvim pregovorima, te da je neobično što sudija nije još potvrdio optužnicu, a ona je objavljena.

Foto: Nemanja Jovanović

Foto: Nemanja Jovanović

Taj potez (portparola tužilaštva) Beneta, Čović vidi kao očigledan pokušaj da spreči da ukidanje Specijalnog suda bude deo paketa razgovora u subotu u Vašingtonu, kao što su, kaže, to Nemci tvrdili.

“Mislim da je ovog puta američka ”duboka država” uradila nešto, ne sa idejom da se zadovolji pravda i pomogne nama, već da se potkopaju Grenelovi i Trampovi potencijalno veliki napori za pronaleženjem rešenja za smirivanje strasti u regionu”, istakao je Čović.

Povezane vesti – “TAČI OTKAZAO PUT” Grenel: Radujem se susretu s Vučićem i Hotijem

Specijalizovano tužilaštvo Kosova saopštilo je danas da je podiglo optužnicu protiv Tačija i Veseljija, kao i drugih okrivljenih za niz ratnih zločina protiv kosovskih Srba, Albanaca i Roma.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar